Η γιορτή της Παναγίας του δεκαπενταύγουστου (ή αλλιώς το Πάσχα του καλοκαιριού), πέρασε και τα χρονικά περιθώρια άρχισαν πλέον να στενεύουν επικίνδυνα!
Τα capital controls φεύγουν και τα Unit Linked έρχονται!
Προετοιμαστήκατε γι’ αυτά;
Εκτός του ότι μόνο το 12-15% των ασφαλιστών μας έχει την τυπική δυνατότητα να πουλάει νόμιμα τα unit linked προϊόντα, οι πιστοποιήσεις Γ στα επενδυτικά προϊόντα (για όσους τις έχετε...) και η απλή γνώση της IDD, δεν αρκούν για να πουλήσετε προϊόντα κυμαινόμενης απόδοσης!
Πέρα από τη γνώση αυτού καθ’ αυτού του προϊόντος που ο κάθε ένας από σας που κατέχει τη νόμιμη πιστοποίηση, θα κληθεί να πουλήσει, θα πρέπει να γνωρίζετε και αυτά που προβλέπονται από τη νομοθεσία και την εποπτεία και αφορούν τις οικονομικές πληροφορίες που θα πρέπει να δώσετε και να εξηγήσετε πλήρως στους πελάτες σας, σχετικά με τη διαχείριση του προϊόντος, την GDPR, το ν.4557/2018 (περί AML), αυτά που προβλέπονται από την IDD και διάφορα άλλα!
Βεβαίως, θα πρέπει να μάθετε και τον ειδικό τρόπο πώλησης και παρουσίασης αυτών των προϊόντων στους πελάτες σας και να μην κάνετε τα ίδια λάθη που έγιναν το 2008!
Για να τους έχετε πελάτες σας και του χρόνου!
Επίσης θα πρέπει να συνηθίσετε στην ιδέα ότι διεθνώς αυτά τα προϊόντα ονομάζονται ULIP’s (Unit Linked Insurance Products), από τα αρχικά τους!
Έχετε προετοιμαστεί για όλα αυτά;
Ποιος είναι ο Κώστας Παπαϊωάννου
Ο Κώστας Παπαϊωάννου είναι εξειδικευμένος εκπαιδευτής ασφαλιστικών και τραπεζικών θεμάτων, με πολυετή εκπαιδευτική εμπειρία και προσανατολισμό στη διαχείριση τεχνικών, χρηματοοικονομικών και διοικητικών αντικειμένων.
Έχει κάνει σπουδές οικονομικής κατεύθυνσης και μεταπτυχιακές σπουδές στα ασφαλιστικά. Έχει εργαστεί σε διευθυντικές θέσεις εκπαίδευσης, σε μερικές από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες και τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική αγορά (Interamerican, Ελληνοβρετανική (νυν ΑΧΑ), ING (N-N), Allianz, Αγροτική, Τράπεζα Πειραιώς).
Συνεργάζεται για διδακτικούς και ερευνητικούς σκοπούς με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)/Executive Programs και διδάσκει στα προγράμματα Judicial Education Program in Banking and Finance (μεταπτυχιακό πρόγραμμα για ανώτατους δικαστές και εισαγγελείς) και στο Insurance Management Program αντικείμενα όπως Risk Management, Επενδυτικά και Ασφαλιστικά Προϊόντα κ.α. Ακόμα διδάσκει στο Ελληνικό Τραπεζικό Ινστιτούτο (ΕΤΙ), στο Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών (ΕΙΑΣ), την ΕΕΔΕ, την KPMG και άλλους οργανισμούς, ως πιστοποιημένος εισηγητής και ειδικός επιστήμονας. Συμμετείχε στη συγγραφή των βιβλίων πιστοποίησης ασφαλιστικών διαμεσολαβητών του Ελληνικού Τραπεζικού Ινστιτούτου και του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών. Έχει αναπτύξει εκπαιδευτικά προγράμματα (παρουσιάσεις και εκτενείς εκπαιδευτικές σημειώσεις) για όλες τις βαθμίδες ασφαλιστικής και τραπεζικής πιστοποίησης.