Προς κατάργηση η έκπτωση 10% για τους συνεπείς πελάτες της ΔΕΗ!


Προς κατάργηση η έκπτωση 10% για τους συνεπείς πελάτες της ΔΕΗ!
Φωτογραφία Αρχείου: Intime
Στο τραπέζι μπαίνει και η πιθανότητα κατάργησης της έκπτωσης 10% που απολαμβάνουν οι συνεπείς πελάτες της ΔΕΗ, σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Στόχος μίας τέτοιας ενδεχόμενης κίνησης είναι να βρεθούν έσοδα που θα στηρίξουν την επιχείρησης.
Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Ενέργειας έχει τονίζει ότι χρειάζονται 750 εκατ. ευρώ ετησίως για να επιβιώσει η επιχείρηση.

Τι σχεδιάζει η ΔΕΗ

Στα σχέδια της ΔΕΗ, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, είναι να υπάρξουν αλλαγές στα κλιμάκια κατανάλωσης των τιμολογίων της ΔΕΗ και τις χρεώσεις που τα συνοδεύουν, ενώ αρκετά πιθανή πρέπει να θεωρείται η ενσωμάτωση ρήτρας CO2 στα τιμολόγια, όπως αυτή που έχουν οι ανταγωνιστές της, γεγονός που σημαίνει ότι όταν οι τιμές ρύπων ξεπερνούν ένα συγκεκριμένο επίπεδο, τότε θα ενεργοποιείται ο μηχανισμός και το επιπλέον αυτό κόστος θα πληρώνεται από τους πελάτες της.
Ήδη και καιρό τρέχουν διάφορα μοντέλα που θα στηρίξουν την ΔΕΗ και εναπόκειται στην νέα ηγεσία της ΔΕΗ, που αναλαμβάνει αύριο, και στο υπουργείο να λάβουν τις τελικές αποφάσεις. Ένα από τα σενάρια που είναι στο τραπέζι είναι η κατάργηση της έκπτωσης του 10% για τους συνεπείς πελάτες, που πληρώνουν εγκαίρως τους λογαριασμούς τους. Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Απρίλιο μειώθηκε από το 15% στο 10%, η έκπτωση συνέπειας.
Το συγκεκριμένο μέτρο αποτελεί πάγιο αίτημα των ιδιωτών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, αφού θεωρούν ότι έτσι νοθεύεται ο ανταγωνισμός.
Ταυτόχρονα με τα παραπάνω, θα ληφθούν ισοδύναμα μέτρα μειώσεων σε άλλες χρεώσεις, τα οποία θα εξουδετερώνουν τις όποιες επιβαρύνσεις, ώστε το τελικό αποτέλεσμα στον λογαριασμό που λαμβάνει στα χέρια του ο καταναλωτής να είναι μηδενικό, όπως έχει δεσμευτεί κατ’ επανάληψη ο αρμόδιος υπουργός Κ. Χατζηδάκης.
Τη σφραγίδα του στην περίπλοκη άσκηση της ενίσχυσης των ταμειακών εσόδων της ΔΕΗ, με παράλληλη μείωση άλλων χρεώσεων, πρόκειται να δώσει ο νέος μάνατζερ της επιχείρησης Γιώργος Στάσσης, του οποίου τον διορισμό εγκρίνει και επίσημα αύριο η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ. Σε αυτήν ο Γ. Στάσσης πιθανώς να αποσαφηνίσει κάποια από τα ανοικτά ακόμη θέματα για τα μοντέλα που εξετάζει η κυβέρνηση. ΔΕΗ
Πάντως οι αποφάσεις για το μέλλον της επιχείρησης θα πρέπει να ληφθούν άμεσα και ο ορκωτός λογιστής εγκρίνει τις οικονομικές καταστάσεις 6μηνου που είναι προγραμματισμένο να δημοσιοποιηθούν στις 24 Σεπτεμβρίου.
*Του Θανάση Παπαδή
Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Δεν υπάρχουν σχόλια: