Τι πρέπει να κάνετε αν χάσετε την ταυτότητά σας, τι αλλάζει σε περίπτωση κλοπής

 

Δεδομένου του ότι το να χάσεις την ταυτότητά σου είναι ήδη αρκετός μπελάς, πλέον μπορείς να δηλώσεις την απώλειά της στην ΕΛΑΣ με ένα μόνο κλικ


«Έχασες την ταυτότητά σου; Δεν χρειάζεται να πας στο Αστυνομικό Τμήμα, δήλωσέ το εδώ», αναφέρει σε μήνυμά της στο Twitter η Ελληνική Αστυνομία.

Η ανάρτηση παραπέμπει στο gov.gr και στη σχετική σελίδα για τη δήλωση απώλειας αστυνομικού δελτίου ταυτότητας.

Όπως σημειώνεται, η δήλωση της απώλειας του αστυνομικού δελτίου ταυτότητας είναι απαραίτητο για να ακυρωθεί.

Την δήλωση μπορείτε να την υποβάλετε στο Αστυνομικό τμήμα είτε:

  • που είχε εκδοθεί
  • του τόπου κατοικίας σας

Σημειώνεται πως για την πρόσβασή σας στη σελίδα της ΕΛΑΣ, θα χρειαστείτε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet.

Το δελτίο ταυτότητας ακυρώνεται άμεσα από το Αστυνομικό τμήμα (ΑΤ) με την υποβολή της δήλωσης, την οποία μπορείτε να δείτε στο gov.gr - και συγκεκριμένα στην Θυρίδα πολίτη.

Σε περίπτωση ανεύρεσης του χαμένου δελτίου, αυτό θα πρέπει να παραδοθεί στο πλησιέστερο ΑΤ, ενώ τέλος, όπως αναφέρεται στις οδηγίες, για την έκδοση νέου δελτίου ταυτότητας θα πρέπει να απευθυνθείτε στο ΑΤ της περιοχής του τόπου κατοικίας σας.

Τι αλλάζει όταν προκειται για κλοπή

Η καταγγελία για κλοπή του δελτίου ταυτότητας, από την άλλη, γίνεται αποκλειστικά στο Τμήμα Ασφαλείας ή το Αστυνομικό Τμήμα, της περιοχής που συνέβη ή στην πλησιέστερή σας Αστυνομική Αρχή, και όχι ηλεκτρονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: