Δε μας χέζετε ρε... Πυξ Λαξ;

Τέλειωσε κι αυτή η υπερ-συναυλία, ξεσάλωσαν ιδιαιτέρως οι κοπελούδες μεταξύ 25-35 ετών που μεγάλωσαν με τα τραγούδια τους και η... ζωή μπορεί ώρα πια να επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς.
(Μη με λέτε είρωνα!)
Κάποτε ο Πυξ Λαξ είχαν βγάλει ένα δίσκο που λεγόταν "παίξε παλιάτσο τα τραγούδια σου τελειώνουν" και τελικά ο τίτλος αυτός λειτοουργεί ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Μοιάζουν με παλιάτσους που τα τραγούδια τους τελειώνουν ή για να είμαι ακριβής έχουν τελειώσει χρόνια τώρα, αλλά οι "τελευταίες συναυλίες" τους μοιάζουν να μην τελειώνουν ποτέ!
Κι όμως, όσο κι αν φαίνεται περίεργο, κατάφεραν και μάζεψαν 70.000 κόσμο!
Οι Πυξ Λαξ ακολουθώντας τα βήματα των U2, των Rolling Stones, των Depeche Mode και άλλων μεγάλων μπαντών είχαν κανονίσει από πέρυσι την άνοιξη τη χθεσινή συναυλία και τη διαφήμιζαν επι ένα χρόνο με κάθε τρόπο.
Αν μη τι άλλο, ο Πλιάτσικας στο marketing δεν πιάνεται!
Τώρα βέβαια αναρωτιέται κανείς σε τι αποσκοπούσε αυτή η ενέργεια.
Αυτήν την τακτική ακολουθούν μεγάλες μπάντες του εξωτερικού που θα έρθουν μια-δυο φορές στην Ελλάδα και γι αυτό ανακοινώνουν στα πλαίσια παγκόσμιας περιοδείας τη συναυλία πολλούς μήνες πριν.
Γιατί έκαναν το ίδιο οι Πυξ Λαξ;
Μα ακριβώς γι' αυτό!
Για να ταυτιστούν με τις μεγάλες μπάντες και η συναυλία τους να πάρει τις διαστάσεις του γεγονότος της χρονιάς!
Marketing υψηλού επιπέδου!
Το ότι όλο το χρόνο έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε τον Πλιάτσικα και τον Στόκα (ο Ξυδούς δυστυχώς μας παράτησε πέρυσι) σε κάθε είδους μπαράκια, σκηνές, φεστιβάλ, εκπομπές κλπ, όπου παίζουν κατά κύριο λόγο τα τραγούδια της "Πυξ-Λαξ εποχής" λίγη σημασία έχει, όπως φαίνεται...
Τώρα βέβαια οι εναπομείναντες του συγκροτήματος απαντούν πως η συναυλία είχε αποφασιστεί από την εποχή που ο Ξυδούς βρισκόταν στη ζωή, θέλοντας να μας πείσουν ότι δεν επρόκειτο για κάποια αρπαχτή, πατώντας πάνω στο θάνατο του Ξυδούς.             
Εγώ θα συμφωνήσω ότι δεν το έκαναν εκμεταλλευόμενοι τη φυγή του Ξυδούς.
Ε και; Ακόμη και να ζούσε, εγώ την ίδια άποψη θα είχα.
Για ποιο λόγο να γίνει όλο αυτό το πανηγύρι;
Έτσι κι αλλιώς, πλην του πολύ έξυπνου και σχετικά ταλαντούχου Πλιάτσικα, οι άλλοι δύο δεν είχαν να επιδείξουν κάτι αξιόλογο στην προσωπική τους καριέρα μετά τους Πυξ Λαξ και όπου κι αν εμφανίζονταν αναλώνονταν κυρίως στην αναπαραγωγή των ίδιων και των ίδιων. Οπότε προς τι όλο αυτό το πανηγύρι αφού κάθε χρόνο όλο το χρόνο όποιος ήθελε να δει Πυξ Λαξ, έστω και σε... δόσεις, τους έβλεπε!
Με αυτά τα κολπάκια βέβαια, οι Πυξ Λαξ διεκδικούν από το Νταλάρα την έκφραση "δε μας χέζεις ρε Νταλάρα", που βγήκε μετά την αγανάκτηση του κοινού από την υπερπροβολή του -μεγάλου πράγματι- τραγουδιστή και από τις συνεχιζόμενες νουθεσίες του προς το κοινό, και ίσως καταφέρουν πια να πάρουν τη δική τυς θέση στην ιστορία των αποφθεγμάτων με το "δε μας χέζετε ρε Πυξ Λαξ";
Ή για αν το πούμε πιο ολοκληρωμένα "δε μας χέζετε ρε Πυξ Λαξ εσείς κι οι τελευταίες συναυλίες σας;"!
Πόσες πια τελευταίες συναυλίες θα παίξουν;
Ήμουνα νιος και γέρασα και ακόμη οι Πυξ Λαξ δίνουν την "τελευταια τους συναυλία"!
ΥΓ.: Για να εξηγηθώ μου αρέσουν μερικά τραγούδια των Πυξ Λαξ και όπως και όλοι οι άνθρωποι της γενιάς μου τα έχω σιγοτραγουδήσει σε παρέες με κιθάρες κλπ.
Δε με ενοχλούν οι Πυξ Λαξ ως συγκρότημα.
Με ενοχλούν οι πρακτικές του marketing που χρησιμοποιούν και μας ζαλίζουν εδώ και χρόνια...
Και οι Led Zeppelin (πλην του θανόντος drummer) αποφάσισαν το 2007 την επανένωσή τους για μια τελευταία συναυλία και πραγματοποίησαν την επιθυμία τους σε μία συναυλία στο Λονδίνο όπου τα έδωσαν όλα, ευχαρίστησαν το κοινό, το αποχαιρέτησαν και τέλος! Απλά και όμορφα!
Και ο τραγουδιστής τους, Robert Plant, sex symbol της εποχής του, δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να επανενωθούν ούτε για τελευταίο tour οι Led Zeppelin, παρα την σφοδρή επιθυμία των θαυμαστών με αυτά τα λόγια:
 «Ξέρω ότι οι άνθρωποι ενδιαφέρονται, αλλά δείτε το από τη δική μου πλευρά. Σύντομα θα χρειάζομαι βοήθεια ακόμα και για να περάσω τον δρόμο».
Έτσι λειτουργούν οι μεγάλοι.
Γνωρίζουν οτι τα τραγούδια τους είναι τραγούδια εφηβικής έκρηξης και δεν μπορούν να τα αναμασούν φορώντας μασέλες...            ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: