Ο δήμος Αθηναίων «φιλοξενούσε» τους αστέγους σε χώρο χωρίς θέρμανση!


Ο δήμος Αθηναίων «φιλοξενούσε» τους αστέγους σε χώρο χωρίς θέρμανση!
Δύο θερμαντικά σωμάτα, 60.000W, τύπου «σόμπες-μανιτάρια» τοποθετήθηκαν στο χώρο όπου στεγάζονται οι άστεγοι στο Ρουφ παραχώρησε σήμερα ο Δήμος Αθηναίων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΥΑΔΑ, Γιώργο Αποστολόπουλο, μετά και τις καταγγελίες της ΑΝΤΑΡΣΙΑ ότι το συγκεκριμένο κτίριο δε θερμαίνεται!
Συγκεκριμένα, οι καταγγελίες ανέφεραν ότι το κτίριο στο Ρουφ ( το οποίο ανοίγει τις πόρτες του για τους αστέγους όταν η θερμοκράσια πέφτει κάτω από τους 4 βαθμούς Κελσίου) δεν θερμαίνεται καθιστώντας αδύνατο να κοιμηθεί κάποιος εκεί το βράδυ. Αν και είναι λογικό να μην θερμαίνεται ένας αθλητικό κλειστό γυμναστήριο, ωστόσο ερωτήματα προκαλεί το κατα πόσο «ανθρώπινες» μπορούν να χαραχτηριστούν οι συνθήκες για διαβίωση σε ένα τόσο κρύο κτίριο. Όπως και να έχει, οι χτεσινές καταγγελίες προκάλεσαν το κοινό αίσθημα, ενώ -ευτυχώς- κινητοποίησαν και τους αρμόδιους φορείς, ώστε να επιληφθεί το θέμα. Ωστόσο, οι… τραγελαφικές καταστάσεις στο Ρουφ δεν τελειώνουν εδώ, καθώς σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, οι προπονήσεις στο χώρο πραγματοποιούνταν κανονικά ακόμα και όταν το κτίριο θα άνοιγε για τους αστέγους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι άστεγοι να περιμένουν μέχρι τις 11 περίπου το βράδυ για να κοιμηθούν στο Ρουφ.Το ΚΥΑΔΑ, πάντως, διευκρίνισε ότι πλέον καμία ομάδα δε θα προπονείται στο Ρουφ, ενώ θα συνεχιστούν οι προσπάθειες να καλυτερεύσουν οι συνθήκες διαβίωσης των άστεγων στο γυμναστήριο. Λόγω της κακοκαιρίας, θερμαινόμενοι χώροι του Δήμου Αθηναίων μετατρέπονται σε καταφύγια:
• Πολιτιστικός Χώρος 4ης Δημοτικής Κοινότητας, στη συμβολή Λένορμαν και Αλεξανδρείας
• Λέσχη Φιλίας στη γωνία Αγίου Μελετίου και Ξεναγόρα 6
• Λέσχη Φιλίας στην οδό Κίου 5 της Κυψέλης
• Γυμναστήριο Ρουφ, Πειραιώς και Εχελιδών 69
Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, στους αριθμούς 210 5246515 και 210 5239465. Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, στον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 1960.
Γράφει η Αναστασία Γαλάνη για το: newpost.gr       http://www.oxafies.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: