Θα καούν μόνοι τους στην πυρά της λαϊκής οργής

Η υπομονή εξαντλείται. Το κόστος που πληρώνουμε όλοι οι Έλληνες για τη διάσωση της χώρας και τα μέτρα που έχουν επιβληθεί, μας γονατίζει. Η οργή ξεχειλίζει και η οικονομική πίεση αυξάνεται. Και όλοι μας, αναρωτιόμαστε, γιατί δεν γίνεται κάτι από τον Σαμαρά, γιατί δεν παίρνει την πρωτοβουλία να σαρώσει αυτή τη διαολεμένη κατάσταση, γιατί δεν κάνει κάτι να σταματήσει τον κατήφορο.Σε αλλεπάλληλες αναρτήσεις στο Antinews  παρουσιάστηκαν όλες οι απόψεις και εκείνες που συμφωνούσαν με την στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου και οι αντίθετες. Και από τον εξαντλητικό διάλογο που ακολούθησε προκύπτει ότι όλοι συμφωνούμε σε ένα πράγμα: Η μεγάλη ευκαιρία του αρχηγού Νέας Δημοκρατίας είναι κοντά. Ωστόσο, ανεξάρτητα από προσωπικές αγωνίες και επιθυμίες πρέπει να συντρέξουν τρεις αναγκαίες προϋποθέσεις / συνθήκες για να υπάρξει αποτελεσματική διακυβέρνηση Σαμαρά. Γιατί το ζητούμενο είναι  να υλοποιηθεί το όραμα για μια άλλη Ελλάδα και πως θα φτάσουμε εκεί, όχι απλώς να κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές. Υπάρχουν τρεις αναγκαίες προϋποθέσεις/συνθήκες γι αυτό όπως έχουμε επανειλημμένως εξηγήσει στο Antinews: Η πρώτη προϋπόθεση είναι  η οριστική και αμετάκλητη πολιτική αποστρατεία του ΓΑΠ και η επιτάχυνση των διαλυτικών φαινομένων στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ και το “σύστημα ΠΑΣΟΚ” , αυτό το Μπααθικό πολιτικό μόρφωμα για το απόλυτο έλεγχο κράτους – υπηρεσιών – χρήματος -πολιτών. Μαζί του θα καταρρεύσει ή θα βραχυκυκλώσει και όλο αυτό το κρατικοδίαιτο σύστημα διαπλοκής που διαφεντεύει τον τόπο τόσα χρόνια και ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις. Η διαπλοκή έχει εναποθέσει σήμερα τις ύστατες ελπίδες της για συνέχιση της κυριαρχίας της στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Τα ελεγχόμενα από την διαπλοκή ΜΜΕ είναι εκείνα που της εξασφαλίζουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου όλη την ιδεολογική και πολιτική στήριξη που χρειάζεται για να παγιδεύουν και αποπροσανατολίζουν τον λαό. Όταν θα καταρρεύσει η κυβέρνηση Παπαδήμου η επιρροή της διαπλοκής θα υποστεί συντριπτικό κτύπημα.
Αν αύριο ο Σαμαράς αποσύρει τη ΝΔ από την κυβέρνηση, η τελευταία απλώς θα καταρρεύσει. Και ο Σαμαράς θα έχει κάνει ένα τεράστιο πολιτικό δώρο στους εχθρούς του, που παρακαλούν να κάνει το λάθος. Αντιθέτως αν καταρρεύσουν μόνοι τους, τότε ο Σαμαράς θα προβάλει ως η μοναδική λύση, θα τον “παρακαλάνε να κυβερνήσει”, όπως είπε ο ίδιος στην ΔΕΘ του 2010.
Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό αντιμετωπίζει την συγκυρία μανιχαϊστικά, άσπρο ή μαύρο. Αυτό όμως δεν είναι πολιτική, ειδικά στους σημερινούς πρωτόγνωρους καιρούς
Η δεύτερη προϋπόθεση αρχίζει κι αυτή να ικανοποιείται. Όταν οι θέσεις όλων εκείνων των Ευρωπαίων ηγετών που λοιδορούσαν μέχρι χθες τον Σαμαρά θα διαψευσθούν μέσα στον ορυμαγδό των μαζικών υποβαθμίσεων, η διεθνής σκηνή θα αρχίσει σιγά σιγά να προσέχει εκείνον που είπε “όχι” στην Μέρκελ. Θα θυμηθούν όσα έλεγε  ο αρχηγός της ΝΔ προ ετών και μηνών για την ανάπτυξη και μια συνολική και όχι μονομερή λύση της κρίσης. Και θα χειροκροτήσουν τότε τον …θρασύ πολιτικό αρχηγό από το Νότο που τόλμησε κάποτε να πει στην Μέρκελ: “όταν θα χρειαστείς ένα νέο σχέδιο, εγώ είμαι αυτός που θα σου το δώσει»
Όπως άλλωστε έχουμε γράψει πολλές φορές οι δανειστές τα λεφτάκια τους θέλουν πίσω. Να απαλλαγούν από τον βραχνά που λέγεται Ελλάδα, επιθυμούν διακαώς. Για να ασχοληθούνε με τα δικά τους προβλήματα. Κι έτσι που πάνε τα πράγματα θα παρακαλάνε σε λίγο να βρεθεί ένας ηγέτης για την Ελλάδα που θα καταλαβαίνει από οικονομικά και θα διαθέτει ταυτόχρονα το όραμα για να δημιουργήσει την κατάλληλη ψυχολογία στον λαό.
Η τρίτη προϋπόθεση είναι η ίσως η σοβαρότερη γιατί αφορά την ριζική ανανέωση της ΝΔ ως απαραίτητη προϋπόθεση για την λαϊκή υποστήριξη στην κυβέρνηση Σαμαρά. Ο Αντώνης Σαμαράς εδώ έχασε χρόνο και πρέπει να τον αναπληρώσει τάχιστα. Ο λαός βαρυγκωμά, ο λαός γκρινιάζει και διαμαρτύρεται, ο λαός σιχαίνεται τους πολιτικούς. Αλλά είναι ο ίδιος λαός που αναζητά ένα μόνο νεύμα από τον ηγέτη. Κι αν το δει θα του δώσει απλόχερα την βοήθεια του. Θα συμπαραταχθεί ανενδοίαστα στο πλευρό του, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα.
Ριζική αλλαγή στα πρόσωπα λοιπόν. Στα πρόσωπα ιδίως που οι νωπές μνήμες του πρόσφατου κυβερνητικού παρελθόντος της παράταξης τα έχουν καταχωρήσει στις αποτυχημένες φιγούρες ενός κομματισμού που δεν ανασυγκρότησε το κράτος, δεν συγκρούστηκε με τα συμφέροντα. Και δεν αφορούν αυτά μόνο στα ψηφοδέλτια και τους υποψήφιους πολιτευτές. Αφορούν και τα στελέχη και τον κυβερνητικό μηχανισμό που πρέπει η παράταξη να προετοιμάσει και να ρίξει στον αγώνα υλοποίησης του κυβερνητικού της έργου. Θέλει στρατιώτες, μυρμήγκια που θα δουλεύουν, όχι με το νου στη μίζα ή την κονόμα, όχι με την παλάμη ανοικτή για την αρπαχτή που μπορεί να εξασφαλίσει η εξουσία, αλλά με πίστη ότι προσφέρουν στην πατρίδα και με διάθεση να συγκρουστούν με όλα τα κακώς κείμενα και τις δεισιδαιμονίες του παρελθόντος
Το σύστημα πνέει σήμερα τα λοίσθια. Αυτό το σύστημα, που παίρνει με την κυβέρνηση Παπαδήμου την τελευταία ανάσα πριν τον επιθανάτιο ρόγχο, που μιλάει ανερυθρίαστα για χρεοκοπίες, που απειλεί και ασκεί ψυχολογική βία, που κόβει μισθούς και επιδόματα χάριν αναπτύξεως και ανταγωνιστικότητας, πρέπει να φάει όλο το μουτζούρη της αποτυχίας διακυβέρνησης και του προγράμματος διάσωσης.
Οι υπεύθυνοι της εθνικής αποτυχίας και της καταστροφής πρέπει να καταρρεύσουν μόνοι τους. Να απογυμνωθούν μόνοι τους. Να σταθούν γυμνοί μπροστά μας.
Για να μην βγαίνει μετά ο κάθε παπαγάλος και ο κάθε καθεστωτικός πρασινοφρουρός και να λέει ότι την πιο κρίσιμη στιγμή η ΝΔ και ο αρχηγός της σκέφτηκαν μικροπολιτικά και εγκατέλειψαν τον τιτάνιο αγώνα που έδινε η … κυβέρνηση Παπαδήμου οδηγώντας έτσι, με υπαιτιότητα δήθεν Σαμαρά, τη χώρα στην καταστροφή.
Αυτός ο εσμός πρέπει να φάει ολόκληρη την χλαπάτσα της αποτυχίας. Να τους αναγνωριστεί πλήρως και εις ολόκληρο το κατόρθωμα της οικονομικής δολοφονίας μιας ολόκληρης χώρας και ο στραγγαλισμός ενός ολόκληρου λαού. Γιατί μόνον έτσι θα έχει νόημα και η μόνη και ίσως η πιο αποτελεσματική από αρχής καταβολής ελληνικού κοινοβουλευτικού βίου, Εξεταστική Επιτροπή. Αυτή για το πως και γιατί φτάσαμε στο Μνημόνιο.
Να μείνουν μέχρι τέλους, για να μας πουν σε ένα τελευταίο διάγγελμα, με τον Παπαδήμο πρωθυπουργό και όλους τους κορυφαίους δελφίνους του ΠΑΣΟΚ υπουργούς δίπλα του, γιατί απέτυχαν οι πολιτικές τους, γιατί μας χώσανε στην άβυσσο, γιατί δεν τιθάσευσαν το κομματικό κράτος, γιατί δεν περιόρισαν τις σπατάλες, γιατί ακόμη και τώρα ευνόησαν τους δικούς τους, γιατί διόρισαν συμβούλους αμφιβόλου ποιότητας και αποτελεσματικότητας, γιατί, τελοσπάντων τα έκαναν σκατά.
Όλοι αυτοί που έχουν ακόμη το θράσος να τα βαφτίζουν όλα αυτά «τα χρόνια που σώσαμε τη χώρα»
Ε, αφού τη σώζατε και τη σώζετε, ας καείτε λοιπόν όλοι οι σωτήρες, στη φωτιά που ανάψατε…

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: