Εξάρες και ασόδυο......

Οι μέρες των κόλπων είναι εδώ. Κάποιοι κλισεδιάρηδες θα το πουν "σκάκι". Εγώ θα το ονομάσω τάβλι, διότι οι παίκτες δεν στοχεύουν τόσο στην πιο λογική κίνηση, αλλά στο πιο εντυπωσιακό χτύπημα που θα κάνει το πούλι και θα τρομάξει τον αντίπαλο. Επίσης είθισται αυτές τις ημέρες όποιος ξέρει το παιχνίδι να "τσιμπάει" και λίγο τα ζάρια...
Κάποιος θα περάσει τις "πόρτες". Κάποιος θα παίξει "πλακωτό" τους άλλους. Και κάποιος θα εξαναγκαστεί στο "φεύγα". Το να φέρνει κάποιος εξάρες δεν οφείλεται μόνο στην τύχη του, στην... ικανότητά του να φέρνει διπλές ή στη θετική του ενέργεια. Οφείλεται εν πολλοίς στα ζυγισμένα ζάρια που κουνά αυτός που έχει στα χέρια του τη ζυγαριά. Και όπου ζυγαριά, βάζω ΜΜΕ. Το παιχνίδι εντυπώσεων, αποπροσανατολισμού και προπαγάνδας έχει κορυφωθεί. Η διαστρέβλωση δηλώσεων και απόψεων από τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ και τους εκπροσώπους του καταδικασμένου δικομματισμού έχει πάρει διαστάσεις επικίνδυνες.
Με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την αισχρή και αλήτικη διαστρέβλωση της πρότασης που εξέφρασε ο Στρατούλης να χρησιμοποιηθούν τα κεφάλαια των τραπεζών που ανακεφαλαιοποιούνται από τον Κρατικό προπολογισμό στην ενίσχυση της απασχόλησης και της ανάπτυξης, με ταυτόχρονη εγγύηση των ακταθέσεων των πολιτών από το Κράτος.
Αυτή η πολύ λογική πρόταση (με την οποία θεμιτά μπορεί κάποιος να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει) διαστρεβλώθηκε από τους αληταράδες των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και παπαγαλο-ΜΜΕ σε δήλωση ότι "θα σας πάρουν τις καταθέσεις". Το να κάνεις πολιτικά κόλπα και ελιγμούς είναι θεμιτό φυσικά στη Δημοκρατία. Αλλά είναι τελείως αθέμιτο το να χρησιμοποιείς αλήτικα τρομοκρατικά διλήμματα που αποτελούν προιόντα εξόφθαλμης διαστρέβλωσης δηλώσεων και κακοποίησης της αλήθειας προκειμένου να τρομοκρατηθεί ο λαός ενόψει της -πιο πιθανής από ποτέ- αριστερής διακυβέρνησης, η οποία ενδεχομένως να προκύψει μετά τις εκλογές που θα γίνουν σχεδόν αναπόφευκτα τον Ιούνη.
Κατά τ' άλλα τα αποτυχημένα συνεταιράκια καλούν σε "κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας" με προαπαιτούμενο την τήρηση των δεσμεύσεων του Μνημονίου, αυτή δηλαδή τη δέσμευση την οποία ο ελληνικός λαός απέρριψε προχθές. Και όταν αυτοί οι οποίοι εξελέγησαν με κυρίαρχο αίτημα την απεμπλοκή από το Μνημόνιο (με τον έναν ή τον άλλον τρόπο) τους απαντούν πως δε συμπράττουν στην διάλυση της Ελλάδας κατά την άποψή τους και κατά την άποψη των 2/3 του ελληνικού λαού, τότε έρχεται η γελοιωδέστατη απάντηση "δε θέλετε να πάρετε ευθύνες και αποφεύγετε να κυβερνήσετε". Και αυτή την άποψη σκοπεύουν να βάλουν στο στόμα του ελληνικού λαού μέσω πλύσεως εγκεφάλου που επιτυγχάνεται μέσω της συνεχούς επαναλήψεως. Ελπίζουν πως η πλύση εγκεφάλου θα αποδώσει καρπούς. Μου φαίνεται όμως πως λογαριάζων χωρίς τον ξενοδόχο.
Αυτός ο ξενοδόχος δε "μάσησε" στις απειλές, στους εκβιασμούς, στην τρομοκρατία και στα ψευδοδιλήμματα προ των εκλογών και νομίζω πως θα αντέξει και τώρα που αυτά πολλαπλασιάζονται. Φυσικά οι προτάσεις-κλειδί που τρομοκράτησαν για τα καλά το σύστημα δεν ήταν άλλες από το λογιστικό έλεγχο του χρέους και τον δημόσιο έλεγχο των τραπεζών.
Διότι ο λογιστικός έλεγχος του χρέος, εκτός του ότι οδηγεί στη νόμιμη διεθνή διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους ως επαχθούς και ακυρώνει τη δήθεν "αναγκαιότητα των Μνημονίων", προσωποποιεί τις αιτίες και τις ευθύνες αυτών που υπερχρέωσαν τη χώρα. Θα μπει κόσμος στη φυλακή δηλαδή και θα δημευτούν περιουσίες πρώην υπουργών που ευθύνονται γι αυτό. Διότι θα υπάρχουν πλέον τα έγγραφα αποδεικτικά στοιχεία των ενόχων. Και ο δημόσιος έλεγχος των τραπεζών τους πονάει πολύ. Διότι έως σήμερα, τα κέρδη των τραπεζών είναι ιδιωτικά, ενώ τα ελλείμματά τους είναι δημόσια... Αυτή είναι η λύση σ' αυτήν την παράνοια, σ' αυτήν την παράλογη και άδικη λογική που εξασφαλίζει τα υπερκέρδη των τραπεζιτών-ομοτράπεζων και εντολέων των δικομματικών κρατούντων- και ταυτόχρονα υπερχρεώνει τον κρατικό προυπολογισμό και το πορτοφόλι του Έλληνα πολίτη που καλύπτει τις εγκληματικές επιλογές των Λάτσηδων, Βαρδινογιάννηδων, Κωστόπουλων, Βγενόπουλων και των λοιπών γερακιών που λιμαίνονται το δημόσιο και ιδιωτικό πλούτο των Ελλήνων. Τους πονάει λοιπόν πολύ το ενδεχόμενο η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να έχει αντίκρυσμα μετοχές του Δημοσίου σε αυτές και να περνάει αναπόφευκτα η διαχείριση του πλούτου τους από τα χέρια ιδιωτών στα χέρια του Κράτους.
Και φυσικά να χρησιμοποιηθούν τα τραπεζικά κεφάλαια για την ενίσχυση της οικονομίας των πολιτών. Σε αυτό τον κίνδυνο οφείλεται και η "αιτία πολέμου" που έχουν κυρήξει τα συνεταιράκια της διαπλοκής και της ληστείας του δημοσίου και ιδιωτικού πλούτου του ελληνικού λαού.
Τα ΜΜΕ πολεμούν σαν λυσσασμένα έχοντας βάλει το χαμογελαστό και ευγενικό προσωπείο τους, πλήρως συντονισμένα με την τακτική των δύο κομμάτων που κατέστρεψαν τη χώρα.
Κι αυτό γιατί; Μα γιατί μια πραγματική διάσωση της χώρας σημαίνει αναπόφευκτα την απώλεια προνομίων για τους καναλάρχες, τους μεγαλοεργολάβους, τους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές.
Και η πραγματικη πολιτική διάσωσης προυποθέτει συγκρούσεις.
Και για τους εκλεγμένους εκπροσώπους. Και κυρίως για όλους εμάς, που οφείλουμε στους εαυτούς μας να στηρίξουμε με σθένος επιλογές τις οποίες πολεμού λυσσασμένα οι εργολάβοι κηδειών των ΜΜΕ.
Κι αφού δεν μπορούμε προς το παρόν να πάρουμε τα ζάρια από τα χέρια τους (των ΜΜΕ), μπορούμε τουλάχιστον να κλείσουμε τα αυτιά μας στους βαρύγδουπους χτύπους που κάνουν τα πούλια που παίζουν πάντα εξάρες που φέρνουν τα "τσιμπημένα" τους ζάρια.
Κι όταν μας ανακοινώνουν πως φέραμε ασόδυο, εμείς να παίζουμε εξάρες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: