ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΤΕΛΟΣ.....ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ: «Απαράδεκτη η εντολή Στουρνάρα στη ΔΕΗ για το χαράτσι»

Μιχάλης Μπούργος
  Εντυπωσιάστηκα με τη σημερινή είδηση που διάβασα στα ΜΜΕ:
«Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας προκάλεσε η εντολή του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα προς τη ΔΕΗ να συνεχίσει να εισπράττει το χαράτσι μέσω των λογαριασμών, αντίθετα με ό,τι προβλέπει η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.
»
Δημοκρατία τέλος!
Το έχουμε καταλάβει! Και κάθε μέρα που περνάει, η πραγματικότητα αυτή μας γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρη!
Και γίνεται ακόμα περισσότερο κατανοητή σε περισσότερες ομάδες της Ελληνικής κοινωνίας.
Οι πλέον αρμόδιοι, οι εισαγγελείς, κρίνουν απαράδεκτο το γεγονός ότι μέλος της κυβέρνησης παροτρύνει τη διοίκηση ή τρίτους φορείς να μη συμμορφωθούν με εκτελεστές δικαστικές αποφάσεις!
Και δεν μας λένε κάτι δυσνόητο ή «περίεργο» οι εισαγγελείς! Μιλάνε για τα αυτονόητα σε οποιοδήποτε δημοκρατικό πολίτευμα!
Και συνεχίζουν με το επίσης λογικότατο: «είναι αυτονόητη και αναμενόμενη η αναζήτηση ποινικών ευθυνών εκείνων, που ενδεχομένως το πράττουν, εφ όσον συντρέχουν προς τούτο οι προϋποθέσεις του νόμου».

Δεν έχουν παρά να το κάνουν, άλλωστε οι «μέρες της αφθονίας» αυτής της κυβέρνησης είναι μετρημένες! Και κάποιος – κάπου – κάποτε πρέπει να αποδώσει τις ευθύνες για όλο αυτό το θέατρο παραλόγου που ζούμε τις μέρες αυτές …
Για την ιστορία: η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος αναφέρεται στα δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία: «ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να καλεί  τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού  να συνεχίσει να εισπράττει το τέλος  ηλεκτροδότησης (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.), μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς να λάβει υπόψη της όσα αντίθετα έκρινε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την υπ' αριθμ. 1101/2012 απόφασή του, που εκδόθηκε επί συλλογικής αγωγής και η οποία παράγει δεσμευτικότητα έναντι πάντων, έχει δε κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή ως προς τις καταψηφιστικές διατάξεις της».

Η Ένωση αξιολογεί ως «απαράδεκτο το γεγονός, μέλος της Κυβέρνησης να εμφανίζεται ότι ενεργεί παρά το Σύνταγμα και να εντέλλεται ή να παροτρύνει τη διοίκηση ή τρίτους φορείς να μη συμμορφωθούν με εκτελεστές δικαστικές αποφάσεις, παρά το νόμο και το άρθρο 95 παράγραφος 5 του Συντάγματος, πράγμα που δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει σε συντεταγμένη, ευνομούμενη Πολιτεία».

Εν τω μεταξύ, σήμερα Δευτέρα, θα συζητηθεί στον Άρειο Πάγο η αίτηση του ελληνικού Δημοσίου με την οποία ζητάει να ανασταλεί η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Το ελληνικό Δημόσιο επικαλείται λόγους δημοσίου συμφέροντος.
Ένα είναι το σίγουρο: οι «λόγοι δημοσίου συμφέροντος» απαιτούν την απομάκρυνση αυτών των κυβερνήσεων των μνημονίων! Και γρήγορα!
 http://www.environment.gr/magazine/index.php/apocisthesismenu/ximerinoskatigoria/item/929-eisag-dei

Δεν υπάρχουν σχόλια: