Στο Taxisnet 350.000 «λυπητερές» με διπλάσια προκαταβολή φόρου

Περισσότερα από 300.000 «ραβασάκια» που... 
καίει χιλιάδες αγρότες και υπόχρεους του φόρου πολυτελούς διαβίωσης, αναρτήθηκαν τη Δευτέρα 5/10 στοTAXISNET.
Πρόκειται για τα πρώτα εκκαθαριστικά και εντός του προσεχούς διαστήματος αναμένονται νέα, που θα αφορούν στην αναδρομική αύξηση της προκαταβολής φόρου από το 80% στο 100% για όλες τις επιχειρήσεις.
Συγκεκριμένα, η πρώτη παρτίδα εκκαθαριστικών αφορά:
- Στην αναδρομική αύξηση της προκαταβολής φόρου για τους αγρότες, στο 55%, από 27,5% προηγουμένως, για τα εισοδήματα του 2014.
- Στην αναδρομική αύξηση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης στο 13% από 10% προηγουμένως.Τον μέτρο αφορά στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού, σκαφών αναψυχής και πισινών που κατέβαλαν πριν τον Ιούλιο τον φόρο εισοδήματος και τώρα καλούνται να καταβάλλουν και τον συμπληρωματικό φόρο.
Ο συντελεστής του τεκμηρίου διαβίωσης έχει αυξηθεί κατά 30%, από το 10% στο 13%, ενώ αφορά τα ΙΧ άνω των 2.500 κυβικών και τις πισίνες.
Επιπλέον, ο φόρος έχει επεκταθεί και στα σκάφη αναψυχής ιδιωτικής χρήσης άνω των 5 μέτρων.Να σημειωθεί πως η εξόφληση των εκκαθαριστικών για αγρότες και υπόχρεους του φόρου πολυτελούς διαβίωσης πρέπει να πραγματοποιηθεί σε τρεις δόσεις και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2015, καθώς και τον Φεβρουάριο του 2016.

αλίευση

Δεν υπάρχουν σχόλια: