.Τα οφέλη της Γερμανίας από τα Ελληνικά αεροδρόμια

της ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΜΠΛΕΤΑ*
Πρόσφατα απορρίφθηκε με 120 ψήφους υπέρ, 417 κατά και 14 αποχές, η τροπολογία για  την ακύρωση της σύμβασης παραχώρησης στη Fraport AG- Slentel Ltd (κοινοπραξία γερμανικών συμφερόντων) των 14 κερδοφόρων περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας, που  κατατέθηκε προς ψήφιση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Η τροπολογία κατατέθηκε προς ψήφιση στο Ευρωκοινοβούλιο,  με στόχο να ενισχύσει την στρατηγική ανάπτυξης και τα έσοδα της ελληνικής οικονομίας εν μέσω βαθιάς κρίσης, καθώς
  • Τα μικρά και περιφερειακά αεροδρόμια μεν, έχουν τεράστια σημασία για την ενίσχυση και ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών και κατ’ επέκταση της συνολικής οικονομίας της χώρας, καθώς αποβλέπουν σε έσοδα από την παράλληλη οικονομία του τουρισμού.
  • Η συγκεκριμένη κοινοπραξία δεν έχει τη οικονομική δυνατότητα να ολοκληρώσει ούτε καν το εφάπαξ τίμημα της σύμβασης με το Ελληνικό δημόσιο.
Πρέπει να σημειωθεί ότι, η συγκεκριμένη σύμβαση αποτέλεσε προυπόθεση για το 3ο Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής, ή αλλιώς 3ο Μνημόνιο.
Αποτέλεσε δηλαδή προιόν πολιτικής πίεσης προς τη χώρα από την Ευρωπαική Ένωση ,  εν καιρώ κρίσης, που αντίκειται στου κανόνες του θεμιτού ανταγωνισμού, καθώς προσανατολίζει στη συγκεκριμένη Γερμανική Κοινοπραξία και δεν πληροί τις προυποθέσεις περί συνδεσιμότητας,  εδαφικής συνοχής, κοινωνικής ένταξης νησιωτικότητας σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ περί κρατικών ενισχύσεων.
Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη δεν μπορεί κιόλας να ανταπεξέλθει στο τίμημα που έχει συμφωνηθεί με το ελληνικό δημόσιο, καθιστά ακόμη πιο κολάσιμη την ανάμιξη της Γερμανικής εξουσίας στην «εκπλειστηρίαση» της ελληνικής περιουσίας.
Το παιχνίδι των ιδιωτικοποιήσεων δεν μπορεί να αποβεί κερδοφόρο για τη χώρα,  όταν αφορά δημόσια αγαθά και  όταν το τίμημα της εξαγοράς συμφέρει μόνο τον αγοραστή.
Αυτό όχι μόνο δεν μπορεί να οδηγήσει την χώρα σε έξοδο από τη  κρίση, αλλά θα δημιουργήσει ανακύκλωση της λιτότητας με πιο καταστροφικά ακόμη αποτελέσματα στην οικονομία και τον κοινωνικό και επαγγελματικό ιστό.Παράλληλα η επιβολή νέων μέτρων σε περικοπές εισοδημάτων και συντάξεων θα δημιουργήσει την τελική αποσταθεροποίηση της χώρας, θα βουλιάξει το ΑΕΠ και όχι πρωτογενές πλεόνασμα ούτε πασατέμπος δεν θα μείνει.Η πληρωμή του χρέους όμως θα συνεχίζεται, καθώς αυτό είναι το ζητούμενο, όπως επίσης και ο δανεισμός που είναι το πολιτικό ζητούμενο της υπόθεσης.Ποιος μπορεί όμως να κάνει κάτι, εφόσον συνεχίζουμε να αποδεχόμαστε την παγκοσμιοποιημένη λογική του ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΕΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΕΣΤΙΚΑ ΜΗ ΔΙΝΕΤΕ…
Αυτοί έχουν και το καρπούζι και το μαχαίρι. Κατέχουν δηλαδή όλα τα εργαλεία της εξουσίας και τα χρησιμοποιούν για να μας πτωχεύουν κι άλλο.Το κράτος είναι πτωχευμένο και καμία πτώχευση δεν ξεπερνιέται με νέα δάνεια, καμουφλαρισμένα με νέα μνημόνια.Τα περιουσιακά μας στοιχεία βρίσκονται σε διαδικασία ολικής εκχώρησης.
Ο εγχώριος ιδιωτικός τομέας πεθαίνει.
Η υποτίμηση της εργασίας και των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων είναι πραγματικότητα με τη χώρα στο ευρώ και όχι σε παράλληλο ή  δικό της νόμισμα.
Η κοινοβουλευτική εξουσία επί των φορολογικών νομοθετημάτων, επί των τραπεζών και επί της δημόσιας περιουσίας έχει καταργηθεί.
ΑΡΑ ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ;
Ελληνική κυβέρνηση ή μήπως και η ψήφος σου είναι εκχωρημένη σε αυτούς, που υποτίθεται σου δίνουν το χέρι να σηκωθείς, αλλά στο δίνουν μόνο για να σ’ αφήσουν να πέσεις πιο δυνατά στο έδαφος μετά, μέχρι να συντρίψεις και το τελευταίο σου κόκκαλο;
ΠΟΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΣΕ ΣΩΣΕΙ ;
Η ΕΥΡΩΠΗ  ΤΟΥ 4ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ;
ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΕΣ ΔΕΝ ΣΥΝΕΤΙΖΟΝΤΑΙ…ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ !

*Η Παναγιώτα Μπλέτα είναι Συγγραφέας/Διανοήτρια
Email: bletas.p1@gmail.com
Facebook/Twitter : Panagiota Bletas

Δεν υπάρχουν σχόλια: