Τελεσίγραφο της Εφορίας σε 20.000 ιδιοκτήτες ακινήτων

H AAΔΕ θα αρχίσει να στέλνει ηλεκτρονικά ραβασάκια με τα οποία θα τους καλεί για έλεγχο και σε όσους διαπιστωθεί ότι δεν τα έχουν δηλώσει θα επιβληθούν βαριά πρόστιμα.

Τελεσίγραφο της Εφορίας σε 20.000 ιδιοκτήτες ακινήτων | tanea.gr

Ο κλοιός της Εφορίας σφίγγει απειλητικά γύρω από τους ιδιοκτήτες 20.000 αδήλωτων Airbnb ακινήτων. Περιθώρια να ξεφύγουν από τις ηλεκτρονικές παγίδες που έχει στήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δεν υπάρχουν και σύντομα θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις και να πληρώσουν τσουχτερά πρόστιμα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της εβδομάδας η ΑΑΔΕ θα στείλει e-mail στην Airbnb με την οποία θα ζητεί αναλυτικά στοιχεία για τα 20.000 ελληνικά ακίνητα τα οποία εμφανίζονται στις ενεργές αγγελίες της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, χωρίς ωστόσο να έχει δηλωθεί από τους ιδιοκτήτες τους ή τους διαχειριστές ο Αριθμός Μητρώου Ακινήτου.


Πριν από λίγες ημέρες, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ μέσω ενός ειδικού προγράμματος αυτοματοποιημένου εντοπισμού (web scraping) σάρωσαν την ηλεκτρονική πλατφόρμα της Airbnb και διαπίστωσαν ότι τα συγκεκριμένα ακίνητα δεν είχαν δηλωθεί στο ηλεκτρονικό Μητρώο Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων και δεν είχαν αποκτήσει Αριθμό Μητρώου Ακινήτου (ΑΜΑ). Ο αριθμός αυτός αναγράφεται υποχρεωτικά στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες των βραχυχρόνιων μισθώσεων μέσω των οποίων διατίθενται τα ακίνητα.


-Πόσο ανέρχονται τα τσουχτερά πρόστιμα


-Κυνήγι αδήλωτων ακινήτων


-Νέες οδηγίες από την ΑΑΔΕ
www.tanea.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: