Όλα ξεκίνησαν από μια επιστολή που έλαβε ο κάτοικος της πρωτεύουσας ΜΕΝΤΖΕΛΟΣ Α.
Παρακάτω ο ίδιος περιγράφει την κατάσταση:
Η οικογένειά μας ζει σε μονοκατοικία 180 τετραγωνικών μέτρων και ο όλος χώρος θερμαίνεται το χειμώνα και το καλοκαίρι ψύχεται με κλιματισμό. Οι λογαριασμοί που ερχόντουσαν για το φως κυμαίνονταν στα 200-250 ευρώ. Ώσπου κάποια στιγμή βρήκα στο Διαδίκτυο μια συσκευή για την εξοικονόμηση ενέργειας που ονομάζεται E-ENERGY.
"Γιατί όχι σκέφτηκα," και παράγγειλα 2 κομμάτια για τον εαυτό μου. Για να είμαι ειλικρινής, αμφέβαλα ότι η συσκευή θα μου παρείχε άμεση εξοικονόμηση 50 τοις εκατό. Αλλά ήδη τον επόμενο μήνα, ο λογαριασμός για το φως ήρθε μειωμένος κατά το ήμισυ!
Έτσι ήταν πριν ο λογαριασμός μου:
Και έτσι ΜΕΤΑ:
Το τι χαρά πήρα δεν περιγράφεται, γιατί όπως και να το κάνουμε δεν είναι λίγο να μειώνεις τον λογαριασμό της ΔΕΗ κατά 200 ευρώ!
Αλλά μετά τον τρίτο μήνα χρήσης της συσκευής, έλαβα ένα γράμμα από την ΔΕΗ:
Με λίγα λόγια η ΔΕΗ μου ζητούσε να σταματήσω τη χρήση της συσκευής E-ENERGY και να αρχίσω να πληρώνω"όπως όλοι οι άλλοι", δηλαδή, τα διπλάσια!
Νομικά, είναι προφανές ότι η επιστολή δεν στεκόταν πουθενά και ήταν απολύτως παράνομη. Στην αρχή ήθελα να πετάξω την συσκευή, αλλά στη συνέχεια αποφάσισα να προσπαθήσω να τιμωρήσω τους αλαζόνες της ΔΕΗ.
έκανα έκκληση προς την Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας (ΙΝΚΑ – ΓΟΚΕ), όπου διαπίστωσαν ότι δεν ήμουν ο μόνος που έλαβε μια τέτοια επιστολή
Η υπόθεση κράτησε για 3,5 μήνες, αλλά στο τέλος η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας (ΙΝΚΑ – ΓΟΚΕ) αποφάσισε να τιμωρήσει την ΔΕΗ με 900.000 ευρώ! 300.000 ευρώ υπέρ του προϋπολογισμού και 600.000 ευρώ μοιράστηκαν οι εξαπατημένοι πολίτες λαμβάνοντας ο καθένας ως αποζημίωση 2.371 ευρώ.
Σχόλιο του δικηγόρου Στέργιου Πασχούδη (νομικό συμβούλιο Αθηνών):
Οι εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας γνωρίζουν για την ύπαρξη της συσκευήςεξοικονόμησης ενέργειας. Και φοβούνται πολύ ότι σύντομα θα το μάθουν όλοι και ο κόσμος θα αρχίσει να το χρησιμοποιεί μαζικά. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν αισθητά τα κέρδη τους.
Για να αποφευχθεί αυτό, θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν την προβολή της θαυματουργής συσκευής στην τηλεόραση και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Και όσους τελικά καταφέρνουν να το αποκτήσουν και αρχίζουν να το χρησιμοποιούν, τους εκφοβίζουν με τον πιο ύπουλο τρόπο.
Το σχέδιο της ΔΕΗ απευθυνόταν αποκλειστικά σε αυτούς που τρώνε κουτόχορτο. Ήλπιζαν ότι ο κόσμος από τον φόβο του θα σταματήσει τη χρήση της συσκευής και θα αρχίσει πάλι να πληρώνει τα διπλά για την ηλεκτρική ενέργεια.
Εκ της εκδόσεως:
Ευτυχώς, μερικές φορές "αξιωματούχοι" του δημοσίου παίρνουν και αυτοί το μάθημα τους. Και εσείς, αγαπητοί αναγνώστες, να θυμάστε πάντα ότι η χρησιμοποίηση του E-ENERGY είναι καθόλα νόμιμη! Και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σας το απαγορεύσει.
Για όσους δεν γνωρίζουν, μπορείτε να αποκτήσετε την συσκευή για εξοικονόμηση ενέργειας - ΕΔΩ. Βιαστείτε και μην χάσετε την ευκαιρία να αποκτήσετε το E-ENERGY με επιπλέον έκπτωση 39 ευρώ. Δεν είναι και λίγα.
ΠΡΟΣΟΧΉ!
Για να μην πέσετε θύματα κινέζικων απομιμήσεων, παραγγείλετε την συσκευή ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ! Παρέχει εγγύηση και πιστοποιητικό ποιότητας για τη συσκευή.