Καμαρούλα μιά σταλιά 2χ3.....(Σε βαρύ κλίμα σε μια αίθουσα μια σταλιά η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ..)

Στην αιθουσα 223 της Βουλής, εκεί που συνήθως συνεδριάζουν Eπιτροπές της Βουλής και όχι στην μεγαλοπρεπή αίθουσα Γερουσίας θα συνεδριάσει στις 11 το πρωί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, καθώς αριθμεί πλέον μόλις 33 βουλευτές.Και μιλάμε για συνεδρίαση του μοναδικού ογάνου που υπάρχει πλέον στο ΠΑΣΟΚ μετά την απόφαση του Προέδρου του κόμματος Ευάγγελου Βενιζέλου να διαλύσει όλα τα όργανα σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο.


Το κλίμα είναι βαρύ και το ομολογούν όλοι αφού η κόντρα Λοβέρδου - Βενιζέλου έχει φτάσει στα άκρα με τον πρώτο να έχει πει δυο φορές όχι για την θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ.
Και άλλα στελέχη είναι "στα καγκελα" καταλογίζοντας στον κ.Βενιζέλο αστοχίες τόσο σε επιλογές προεκλογικά, όσο και μετεκλογικά με τρανό παράδειγμα την υπόθεση Βερνίκου. Πολλά είναι τα στελέχη που αναρωτιούνται πως και δεν γνώριζε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ότι υπήρχαν νομικά κωλύματα για την υπουργοποίησή του.

Τι θα πει ο Βενιζέλος


Θα αναφερθεί αναλυτικά στα εθνικά διακυβεύματα και τηn πορεία της χώρας και δεν προτίθεται σύμφωνα με πληροφορίες να αποκαλύψει το σχέδιο ανασύνταξης του κόμματος, καθώς αυτό αναμένεται να το κάνει τς πρώτες μέρες του Ιουλίου.

Θα τονίσει όμως με σαφή και απόλυτο τρόπο τη αποφασιστικότητα του να προχωρήσει στην ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ, καλώντας τους βουλευτές να είναι οι πρωταγωνιστές σε αυτή την προσπάθεια μακριά από τα κακώς κείμενα του παρέλθοντος.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μέχρι στιγμής δίνοντας στίγμα των προθέσεων του στο εσωκομματικό τοπίο:

- Απαγόρευσε τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών στην κυβέρνηση συνεργασίας του Αντώνη Σαμαρά.

- Διέλυσε επί της ουσίας τη λεγόμενη «ηγετική ομάδα» που δρούσε τις δύο προεκλογικές περιόδου και ετοιμάζεται να δημιουργήσει ένα νέο σχήμα που θα οδηγήσει το κόμμα στο Συνέδριο επανίδρυσης τον Νοέμβριο.

- Πρότεινε δις στον Ανδρέα Λοβέρδο να αναλάβει τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, ο οποίος όμως αρνήθηκε πεισματικά λόγω της διαφωνίας του στο να μη συμμετεχει το ΠΑΣΟΚ με τα επώνυμα στελέχη του στην κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να προτείνει τη θέση αυτή τελικά στον Μιχάλη Χρυσοχοίδη ο οποίος και απεδέχθη προς έκπληξη πολλών με αναπληρωτή ενδεχόμενως τον Φίλιππο Σαχινίδη.

- Αναμένεται να προτείνει για γραμματέα της Κ.Ο. τον Πάρη Κουκουλόπουλο, ενώ παίζει και το όνομα του επιτυχημένου υφυπουργού Περιβάλλοντος στις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου, Γιάννη Μανιάτη.

- Θα προτείνει για τη μία θεση του Αντιπροέδρου της Βουλής που δικαιούται το ΠΑΣΟΚ ως τρίτο κόμμα τον Λεωνίδα Γρηγοράκο, ενώ θα ορίσει Διευθυντή της Κ.Ο. έναν εκ των στενών συνεργατών του, Βασίλη Γερανίδη, και Βαγγέλη Αργύρη.

Το ενδιαφέρον πάντως του Ε. Βενιζέλου εστιάζεται στην οικονομική εξυγίανση του ΠΑΣΟΚ και γι’ αυτό το λόγο φέρεται αποφασισμένος να γίνει άμεσα έλεγχος από ορκωτούς λογιστές και να αποδοθούν ευθύνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: