WOW....."Αόρατοι" φακοί εξαφανίζουν τη μυωπία !

Δέκα λεπτά αρκούν πλέον για να απαλλαγεί κάποιος από τη μυωπία του.

Νέα χειρουργική μέθοδος...επιτρέπει στους μύωπες να πουν «αντίο» στα γυαλιά οράσεως και τους φακούς επαφής χωρίς να υποστούν επέμβαση με λέιζερ.Η τεχνική παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Διεθνές Οφθαλμολογικό Συνέδριο. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή καινοτομία που επιτρέπει ακόμα και σε αυτούς που έχουν εξαιρετικά λεπτούς κερατοειδείς να τη δοκιμάσουν.Η επέμβαση γίνεται με τη χρήση πρωτοποριακών φακών επαφής που είναι λεπτότατοι και κατασκευασμένοι από υλικό συμβατό με τη δομή του ματιού.

Πριν από τη διαδικασία ο γιατρός ρίχνει στο μάτι μερικές σταγόνες από...
αναισθητικό κολλύριο.Οι φακοί τοποθετούνται μέσω μιας τομής δύο μόλις χιλιοστών, διπλωμένοι πίσω από την ίριδα και στη συνέχεια ξεδιπλώνονται μόνοι τους για να πάρουν το στρογγυλεμένο σχήμα του ματιού. 
Η τομή επουλώνεται μόνη της, χωρίς να υπάρχει ανάγκη ραμμάτων.Ωστόσο τις μέρες της ανάρρωσης ο ασθενής πρέπει να χρησιμοποιεί καθημερινά αντιβιοτικό κολλύριο για να αποφευχθεί ο κίνδυνος μόλυνσης.
Για να προβεί κάποιος στη συγκεκριμένη χειρουργική επέμβαση είναι αναγκαίο να έχει περάσει προηγουμένως από κάποιες εξετάσεις που θα αποκλείσουν την ύπαρξη άλλων οφθαλμολογικών παθήσεων.
Για παράδειγμα, όσοι υποφέρουν από γλαύκωμα δεν μπορούν να χειρουργηθούν, καθώς το μάτι πρέπει να είναι υγιές. Επίσης όποιος είναι ελάχιστα σχολαστικός με την καθαριότητα, είναι ακατάλληλος υποψήφιος, διότι για κάποιους μήνες μετά την επέμβαση θα πρέπει να τηρεί συγκεκριμένους κανόνες υγιεινής, μεταξύ αυτών να μην τρίβει τα μάτια του και να αφαιρεί το μακιγιάζ με μεγάλη προσοχή. Το σημαντικότερο όμως είναι να επισκέπτεται το γιατρό του κάθε έξι μήνες για έλεγχο, αν και σπάνια παρατηρείται κάποιο πρόβλημα. Μόνο στις δύο από τις 1.000 περιπτώσεις τα τελευταία δέκα χρόνια παρατηρήθηκε δυσανεξία στους φακούς και κρίθηκε απαραίτητη η αφαίρεσή τους.
a-pistefto

Δεν υπάρχουν σχόλια: