Γραμμή Μαξίμου σε βουλευτές της Ν.Δ. τύπου διαταγής: ΣΩΣΤΕ ΤΟΝ ΧΟΝΤΡΟ!!

«Να... βοηθήσουμε τον Βαγγέλη»!
Του Μάρκου Μουζάκη
Επειδή «το ένα χέρι νίβει τ' άλλο» το επιτελείο του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά τις τελευταίες μέρες επιδίδεται σε μια μάχη τηλεφωνημάτων προς βουλευτές της Ν.Δ. ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας της άλλης εβδομάδας για τη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ.
Τα τηλεφωνήματα έχουν πανομοιότυπο περιεχόμενο με την εξής συνισταμένη:
- «Πρέπει να βοηθήσουμε τον Βαγγέλη, σε καμιά περίπτωση να μην παραπεμφθεί»!
Έκπληκτοι (;) οι γαλάζιοι βουλευτές ακούν αυτή την «παραίνεση» με στοιχεία όμως... διαταγής, για στήριξη του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, την παραπομπή του οποίου προτείνουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης!

Μάλιστα ασφαλείς πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι αυτό το «στενό μαρκάρισμα» σε βουλευτές της Ν.Δ. ποικίλει από πρόσωπο σε πρόσωπο.
Σε όσους δηλαδή θεωρούνται ύποπτοι να βγουν απ' την επίσημη κομματική γραμμή δεν αρκούνται σε απλό τηλεφώνημα, αλλά ακολουθεί και κατ' ιδίαν συνάντηση με κάποιον εκ των επιτελών του Μαξίμου, για... στενότερη νουθεσία.
Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, σε όσους αντιδρούν χρησιμοποιούνται και άλλα δυο «επιχειρήματα»:
- Πρώτον, τους λένε ότι «όπως εμείς τώρα βοηθάμε τον Βαγγέλη στα δύσκολα που περνά, έτσι κι αυτός θα στηρίξει την κυβέρνηση άμα προκύψει καμιά δυσκολία μεγάλη στο μέλλον. Θα μας είναι... υποχρεωμένος»!
- Δεύτερον, επικαλούνται την ανάγκη κυβερνητικής σταθερότητας. Τους επισείουν δηλαδή τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης σε περίπτωση παραπομπής και του Βενιζέλου!
Και είναι σαφές, ότι όσο θα πλησιάζουμε στην κρίσιμη ψηφοφορία αυτός ο –επί της ουσίας- εκβιασμός θα εντείνεται.
Μάλιστα όπως πληροφορούμαστε αν τα πράγματα δυσκολέψουν, τότε θα τεθεί πιο ωμά.
Θα μπει δηλαδή το δίλημμα:
- Αν παραπεμφθεί ο Βενιζέλος τότε πέφτει η κυβέρνηση και πάμε σε εκλογές!
Κάπως έτσι και λόγω του ασφυκτικού, εκβιαστικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας: Ιστορικό στέλεχος της Ν.Δ., πρώην υπουργός, αρνήθηκε την πρόταση του Μαξίμου να είναι πρόεδρος της Προανακριτικής!
Ε, προς δόξαν των... δημοκρατικών διαδικασιών, με αυτές τις μεθοδεύσεις πάνε να μαντρώσουν τους βουλευτές οι τρεις εταίροι της συγκυβέρνησης!
Κι ως τη μέρα της ψηφοφορίας, θα δούμε πολλά ακόμα. Παίζουν τα ρέστα τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: