ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ - ΕΘΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑI ΑΛΗΘΙΝΟ

πατήστε με τον κέρσορα πανω για να την αποθηκεύσετε / μεγεθύνετε
Του Αλέξανδρου Κουτσομητόπουλου*
Αναδημοσιεύω μικρό μέρος των μελετών & συνεντεύξεων και της αρθρογραφίας - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΜΟΥ στην ¨Ελευθεροτυπία¨, κατά την διάρκεια όλου το -κρίσιμου- καλοκαιριού - χειμώνα του 1990 - όπου κρινόταν η τύχη των Επανορθώσεων στις διαπραγματεύσεις των "4+2" για την υπογραφή της Συμφωνίας για την ¨Γερμανική Ενοποίηση¨ 
Παρεμβάσεων που ξεκίνησαν ΤΟ 1987 - ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ - Μ΄ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ 6 ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΒΑΪΤΣΕΚΕΡ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ -
ΣΤΟΝ ¨Δημοκρατικό Λόγο¨ - 12 Ιούνη 1987 + Εφημ. ¨Πρώτη¨ 27/6/1987 και στο περιοδικό " Σχολιαστής " ( τεύχη 69 + 70 , Ιουνίου 1988 ) όπου συνέχισα να αρθρογραφώ , υποστηρίζοντας με τεκμηρίωση  πως -δεν- απαιτείται η ¨Ενοποίηση της Γερμανίας¨ για την ρύθμιση - καταβολή των Επανορθώσεων , διότι ...,   ήδη η ¨Συμφωνίες του Ελσίνκι¨ του 1977 αποτελούσαν μια άτυπη ¨Συνθήκη Ειρήνης¨ και συμβόλιζαν την - λήξη του Β΄Π.Π. στην Ευρώπη - , με την αναγνώριση των μεταπολεμικών συνόρων ! Άποψη που ¨εξέπληττε¨ και ενοχλούσε τότε όλο το πολιτικό κατεστημένο , το οποίο -δύο χρόνια πριν την ενοποίηση της Γερμανίας και την αυτοκατάρρευση του ¨υπαρκτού¨ ( σοσιαλισμού ) πίστευε πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ. !
Τότε , καλοκαίρι - χειμώνα του 1990 , έγκαιρα και ¨αγωνιωδώς¨ καλούσα ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ - ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ - ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ( το Ισραήλ για παράδειγμα έστειλε τότε τον υπουργό εξωτερικών του ( Λεβί ) στο Βερολίνο/ Μόσχα , για την διασφάλιση των συμφερόντων του - όπως και έγινε )
ΚΑΙ ΟΥΤΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ - ΟΥΤΕ ΚΑΙ Ο ΤΟΤΕ ¨ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ¨ ( ΚΚΕ- ΕΑΡ ),
Στις 14/9/ 1990 μάλιστα ο Κ. Μητσοτάκης σε δημόσια -διακαναλιακή συνέντευξη ( υπάρχει στα αρχεία ) από το Ζάππειο σε -σχετική- ερώτηση μου ( που ενόχλησε όλο το κατεστημένο ) έδωσε ( απευθυνόμενος επιθετικά -προσβλητικά προς εμένα ) την ΜΝΗΜΗΔΙΟΔΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ :

¨ Θα πρέπει να σοβαρευτούμε ( ! ) - ΕΑΝ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΣ - ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ -ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ - Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΡΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ¨ !!!

Δες , αναζήτησε , την 1η συνέντευξη μετά την δικτατορία του αείμνηστου Αγγ. Αγγελόπουλου ( εδώ σε φωτοτυπία ) , στα πλαίσια ενός πολυσέλιδου άρθρου μου  για αυτό το θέμα ( ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 07/10/1990 ).
Η οποία προκάλεσε 4 Ερωτήσεις - Επερωτήσεις στην Ελληνική Βουλή ( βλέπε : ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ , 21/10/1990, Αλ. Κουτσομητόπουλος , ¨Στην Βουλή το θέμα των Επανορθώσεων- Η τελευταία μας ευκαιρία¨ ) , που αποτέλεσαν το ουσιαστικό ΕΝΑΥΣΜΑ για το ξεκίνημα ενός - μεταπολιτευτικού- Κινήματος Διεκδίκησης που ακολούθησε την Ενοποίηση της Γερμανίας.

Δες και αναζήτησε επίσης τα 4 Άρθρα το κρίσιμο καλοκαίρι του 1990 , με όλη την μελέτη γύρω από την ιστορία και την ουσία των Ελληνικών διεκδικήσεων :
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ Ημ/νία: 30/06/1990 , σελ.16 , Αλ.Κουτσομητόπουλος :¨Πως η Γερμανία παρακάμπτει τις πολεμικές επανορθώσεις. . Αντι της "Συνθήκης Ειρήνης" επιδιώκει "ρύθμιση" του θέματος¨ .  
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ , Ημ/νία: -16/07/1990- , ΚΟΥΤΣΟΜΗΤΟΠΟΥΛΟΣ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Γ' ΡΑΙΧ , Ερευνα 4η , Ας ανοίξει τώρα ο φάκελος Γερμανία : "Τα δανεικά κι αγύριστα" στο Γ' Ράιχ¨
πατήστε με τον κέρσορα πανω για να την αποθηκεύσετε / μεγεθύνετε
¨Τα γερμανικά "Ελγίνεια", "Ε"/ 16.7.90/σελ.35 ,

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ , Ημ/νία: 03/04/1992 , Αλ.Κουτσομητόπουλος : 4 Ερωτηματικά για τα αρχαία του Μητσοτάκη.
"Ε"/ 3.4.92/σελ.20-21 ,

Η τελευταία αύτη Έρευνα για τα ¨Αρχαία του Κ. Μητσοτάκη¨ ( την συλλογή ¨του¨ ) - που συνδεόταν με την κατοχή - διακόπηκε μετά από μια οργισμένη επιστολή του κ. Μητσοτάκη προς την ¨διεύθυνση¨ της εφημερίδας. Η όποια οδήγησε στην απόλυση μου  - όταν αρνήθηκε ο τότε δ/ντής της  - να δημοσιεύσει την συντριπτική- απάντηση μου στον τότε πρωθυπουργό – η οποία έδειχνε τον δρόμο ¨για το ειδικό δικαστήριο¨. Τελικά μετά την ¨έξοδο¨ μου από την ¨Ε¨ δημοσιεύτηκε στο ¨Ποντίκι ¨ -  προκαλώντας  ¨ΑΙΣΘΗΣΗ¨ και για την ¨υπόθεση Μητσοτάκη¨ και για την ¨Ελευθεροτυπία¨ της Ελευθεροτυπίας. Μιλάμε για μια εποχή που η ¨δημοκρατία¨ μεσουράνιζε και η ¨Ελευθεροτυπία¨ θεωρούνταν κάτι σαν το  ¨Φ.Ε.Κ. της Κεντροαριστεράς¨ , όποιος ¨τ΄ έβαζε¨ μαζί της , αιωνία του η μνήμη… Είχε προηγηθεί και ¨οργισμένη επιστολή ¨ προς την ¨δ/νση¨ της εφημερίδας  του ¨Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αθηνών¨ - για την αρθρογραφία μου σχετικά με  ¨Γερμανικά Ελγίνεια¨ ( την ληστεία  αρχαιοτήτων στην κατοχή ) στην όποια εξέφραζαν την ¨έκπληξη¨ τους για το γεγονός ότι επέτρεπαν τέτοια δημοσιεύματα !  Οι Γερμανοί αρχαιολόγοι ( και η κουστωδία που κατάφθασε στην Κατοχή )  έγραφαν ήταν όλοι ¨Φιλέλληνες¨ …


Θα ήθελα να επισημάνω επίσης ότι τα τρία θέματα , τα οποία από άποψη αρνητικής δημοσιότητας  " ανέτρεψαν το 1993 την κυβέρνηση Μητσοτάκη¨ ήταν

α) οι ιδιωτικοποιήσεις της "ΑΓΕΤ-Ηρακλής & Μέσων Μεταφοράς¨ 
β) το ¨Μακεδονικό¨ και 
γ) τα ¨Σκάνδαλα γύρω από τις υποθέσεις της ¨Αρχαιολογικής Συλλογής " της οικογένειας  και το ¨ξεπουλήμα¨ των Γερμανικών Επανορθώσεων¨


ΤΡΙΣ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΩΝ "4+2" ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ !ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ - ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ - ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ - ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΣΤΙΣ 12/9 /1990 ( ¨ΓΙΑ ΤΟΝΝ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΔΙΑΚΟΝΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ¨ – ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ “DE-FACTUM” - ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ – ΠΟΥ ΔΕΝ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ¨ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ¨ ) ΘΕΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ –

Όλη η αρθρογραφία μου και τα ντοκουμέντα που παρέθεσα σε αυτήν  – έχουν μνημονευτεί και κατατεθεί στα ¨Πρακτικά της Βουλής¨ της στενογραφικής υπηρεσίας  στην συζήτηση ¨Επερώτησης¨ του Πασόκ για τις ¨Γερμανικές Επανορθώσεις¨  προς την κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη)
 
( βλέπε , 11 Μαρτίου 1991 , Συνεδρίαση ΡΜΗ΄σελ. 6567 ).

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΩΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ - ΘΑΨΕΙ - ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΩΝ - ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ – ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ-

 
πατήστε με τον κέρσορα πανω
για να την αποθηκεύσετε / μεγεθύνετε
Και δεν αντέδρασε - τότε - κανείς την στιγμή των διαπραγματεύσεων των "4+2" , διότι η μεν ¨Δεξιά μας¨ σε όλες τις παραλλαγές της είναι στο σύνολο ιδεολογικά ένας ¨Μητσοτάκης¨ , με ότι αυτό συνεπάγεται , και η δε ¨Αριστερά¨ μας εκείνη την περίοδο έπλεε σε πελάγη ευτυχίας για τα ¨τείχη που θα έπεφταν στον κόσμο¨ ( την αντικατάσταση δηλαδή του ψυχρού πολέμου με τους θερμούς πολέμους της ¨παγκόσμιας αγοράς και διακυβέρνησης¨ ) και δεν ήθελε να βλάψει τις πολιτικές και τις επιλογές του Γκορμπατσόφ για την ¨Περεστρόικα¨ , την ¨Νέα Ευρώπη – Νέα-Γερμανία¨ στο… ¨Κοινό μας Σπίτι ¨ την Γη ( λόγια του Πιτσαδόρου αυτά ) , δηλαδή … ,

ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ


Υπενθυμίζω ότι η όποια ¨επιτροπή η συμβούλιο διεκδίκησης¨ στην Ελλάδα δημιουργήθηκε , πέντε χρόνια μετά την Γερμανική ενοποίηση ( 1995 ) και λίγο πριν υποβάλει την ¨Ρηματική Διακοίνωση ¨ ( 11/11/1995 ) , με εντολή του Ανδρέα Παπανδρέου , ο τότε ΥΠΕΞ Κ. Παπούλιας στην Γερμανική Κυβέρνηση για έναρξη άμεσων διαπραγματεύσεων για την επίλυση του θέματος των Γερμανικών Οφειλών προς την Ελλάδα. ( Ρηματική Διακοίνωση που είχε αρνηθεί ο κ. Παπούλιας να καταθέσει στην Βουλή , ως συνήθως επίσης με την επίκληση του ¨εθνικού απορρήτου¨ ).

Την οποία όμως δεν δέχθηκε να ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ  η Γερμανία ( ΠΡΩΤΟΦΑΝΈΣ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - εμείς όμως συνεχίσαμε ν είμαστε ¨φίλοι¨ ... ).
Και λίγο πριν την ¨ευμενή υποστήριξη¨ από  ¨κύκλους  του Α. Παπανδρέου ¨  στο να προχωρήσει - ΣΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ - ο τότε Νομάρχης Βοιωτίας , αείμνηστος Γιάννης Σταμούλης , στις αγωγές των κατοίκων του Διστόμου κατά της Γερμανικού Δημοσίου στην Ελλάδα .

Την Μοναδική θα λέγαμε σωστή ενέργεια ( σε σχέση με αυτό το θέμα ) στην μεταπολεμική μας ιστορία που έπληξε ¨καίρια¨ το image της ¨Δημοκρατικής Γερμανίας¨ ,  πενήντα χρόνια μετά την λήξη του πολέμου.  !

 Η οποία απέδειξε πως :
ΜΟΝΟ ΟΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ – ΛΥΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ¨ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ¨ΦΙΛΙΚΕΣ¨ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΙΣΧΥΡΩΝ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΩΝ –
ΟΙ ¨ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ¨ - ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΓΙΝΑΝ – ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ !
πατήστε με τον κέρσορα πανω
για να την αποθηκεύσετε / μεγεθύνετε

Εκτός εάν θέλουμε μετά από άλλα τριάντα χρόνια να εμφανίζεται ο γνωστός γερμανικός οπορτουνισμός και να λέει ¨Τώρα , μετά από 100 χρόνια ερχόσαστε …¨ , όπως έλεγαν το 1960 ¨Τώρα μετά από 15 χρόνια ¨ , το 1975 ¨Τώρα μετά από 25 χρόνια¨ , το 1990 -1995- 2000 ¨Τώρα , μετά από 50 , 60 , 70 χρόνια θέλετε Επανορθώσεις¨ !

Εκτός εάν θέλουμε να ακούμε βλακώδη επιχειρήματα ¨εκσυγχρονιστών¨ , Γερμανών και Ελλήνων , που γράφονται κατά καιρούς ¨Ε , τότε ας ζητήσουμε ( οι Γερμανοί ) και από την Ιταλία Επανορθώσεις για τα εγκλήματα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στα γερμανικά εδάφη¨ , ¨Τότε ας ζητήσουμε ( οι Έλληνες ) Επανορθώσεις και από την Περσία/Ιράν για τις επιδρομές του Ξέρξη¨ !

Kαι γνωρίζω πολύ καλά ότι με την κίνηση αυτή του Γ. Σταμούλη δεν συμφωνούσαν πολλά Γερμανοσπουδασμένα στελέχη του Πασόκ , αλλά και τα όποια Ευρώδουλα στελέχη της ¨Ευρύτερης Αριστεράς¨ , βέβαια οι καλά τοποθετημένες ¨υπηρεσίες¨ της Γερμανίας στην Ελλάδα . 
Όπως αποδείχθηκε περίτρανα σήμερα , ήταν και είναι άλλο πράγμα να είσαι οπαδός του ευρωπαϊκού πολιτισμού και των κατακτήσεων του ΚΑΙ ΑΛΛΟ πράγμα να είσαι οπαδός της λεγόμενης ¨ΕΟΚ/Ε.Ε.¨ 
Με αποκορύφωμα το σαμποτάρισμα 2000 από τις ¨ημέτερες δημοκρατικές δυνάμεις¨ των κατασχέσεων γερμανικών περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα τις οποίες προώθησε προχώρησε ο Γιάννης Σταμούλης. Σαμποτάρισμα κυρίως εκ των παρασκηνίων , για το οποίο κινητοποιήθηκαν - όλοι οι διατιθέμενοι ¨μηχανισμοί¨ της Γερμανίας στην χώρα μας ( στα ¨Δεξιά και τα Αριστερά¨ ) , όπως προφανώς κινούνται και σήμερα  , όμως υπό πολύ πιο δύσκολες συνθήκες απ΄ότι το 2000 , επειδή η ¨Νέα¨ Γερμανία έχει αποκαλύψει πλήρως το προσωπείο και τις διαχρονικές μετά το 1870 προθέσεις της στην Ευρώπη.

Και περίμεναν την άνοδο του Κ. Σημίτη στην εξουσία για να θάψουν το θέμα , -με αντάλλαγμα- , όπως έχει γραφτεί από Γερμανούς και Έλληνες αναλυτές, την είσοδο μας στην περίφημη ¨Ωχ – Ναι¨ ( ¨ΟΝΕ¨ )! !

Επειδή το θέμα το θεωρούσα πάντα – εθνικό – δηλαδή ¨γενικό –συλλογικό αίτημα του ελληνικού λαού¨ , έχω μιλήσει , έχω προσφέρει τις έρευνες και τις γνώσεις μου, σχεδόν σε όλες τις σημαίνουσες πολιτικές προσωπικότητες της χώρας , από την ¨Δεξιά μέχρι την Αριστερά ¨ , ( και με τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Χαρίλαο Φλωράκη και με τον καθ. Άγγελο Αγγελόπουλου και με τον Μανώλη Γλέζο και με τον Γιάννη Σταμούλη) . Μου έχει ζητηθεί και έχω συμβάλει στην ανάπτυξη- σύνταξη Κοινοβουλευτικών ¨Ερωτήσεων - Επερωτήσεων¨ - διαφορετικών- ¨δημοκρατικών κομμάτων¨ , με γνώμονα πάντα το γενικό εθνικό συμφέρον και το να παραμείνει το Αίτημα στην επικαιρότητα .

ΚΑΙ ΟΜΩΣ δυστυχώς είμαι σε θέση να γνωρίζω καλά πως ζητήθηκε από δυνάμεις που χρονικά αργότερα αποφάσισαν να διεκδικήσουν με ¨φιλικό τρόπο¨ τις Γερμανικές Αποζημιώσεις – να απομονωθώ , να μην εμφανίζομαι μαζί τους σε σχετικές τηλεοπτικές εκπομπές και συνέδρια , να μην μου αναθέτουν συγγραφή ¨ερευνών¨ , γενικότερα να σβηστεί και από τα αρχεία οι δημοσιεύσεις και η δουλειά μου ( ! ) , ορισμένοι μάλιστα εξέδωσαν βιβλία και συγγράμματα για το θέμα βασιζόμενοι στα ντοκουμέντα και τις εργασίες μου , χωρίς να αναφέρουν πηγή ή αναφέροντας το όνομα μου αλλοιωμένο !

Επειδή την διεκδίκηση παράλληλα με την άποψη ότι οι πολιτικές της Γερμανίας από το 1870 ( "2ο Ράιχ ) , πριν και μετά τον Β΄Π.Π. , είναι διαχρονικές και ενιαίες , υπάρχει συνέχεια και όχι α- συνέχεια ! Και χαλούσα τις συντηρητικές και ¨προοδευτικές¨ ψευδαισθήσεις περί ¨Ευρωπαϊκών Ιδεωδών¨ , χαλούσα την ¨μανέστρα¨ για έναν -δήθεν- ¨συμφιλιωτικό διακανονισμό" στην βάση της ¨ηθικής¨ υποχρέωσης της Γερμανίας και ίσως να ¨έκλεβα¨ και ¨αγωνιστικές μονοπωλιακές περγαμηνές¨. 
οι πολίτες και τα ¨κινήματα¨ δεν μπορεί να είναι εκπρόσωποι των θεωρημάτων του ¨Μακιαβέλι¨ ( ¨η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού¨ και της άσκησης εξουσίας¨ επί των ¨μαζών¨ ) -

με βάση το δίκαιο τα ζητούν όλα : τις επανορθώσεις και το δάνειο –


δεν είναι θέμα ¨ηθικό¨ - όπως προπαγανδίζουν ορισμένοι  ¨προοδευτικοί¨- για την γερμάνια η επίλυση του ζητήματος –

εάν είχε ¨ηθική¨ η άρχουσα τάξη της Γερμανίας θα το είχε λύσει το θέμα στην διάρκεια 70 χρόνων – είναι θέμα συνεπώς επιβολής του δικαίου και τίποτα άλλο –

οι λαοί ¨δεν κάνουν εκπτώσεις¨ - διότι -όλα - αυτά στηρίζονται σε –κεκτημένο- διεθνές δίκαιο - σε συνθήκες και συμβάσεις και τέλος σε αγώνες με τεράστιες θυσίες

οι πολεμικές επανορθώσεις / αποζημιώσεις δεν είναι θέμα ¨πολίτικο¨ - όπως ισχυρίζονται και πάλι - ορισμένοι – πολεμώντας την τελευταία – σωστή - δήλωση του άπαξ Αβραμοπούλου ( ανεξάρτητα από το γεγονός πιο άλλο ¨παζάρι¨ έχει στο μυαλό του ) , πως ¨είναι θέμα διεθνούς δικαίου – εάν έχει ¨λήξει¨ το δικαίωμα σε Επανορθώσεις¨ , δήλωση που κατατρόμαξε την Γερμανία , όχι μόνο τους ¨Μαρκαριστές¨ .

Θέλοντας – έμμεσα – να πουν ότι , μετά από αρνήσεις ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ εβδομήντα χρόνων(!  , πως είναι ¨ζήτημα ΑΚΟΜΑ διακρατικών διαπραγματεύσεων με την Γερμανία¨ , στα πλαίσια αναζήτησης μιας ¨φιλικής λύσης¨  μέσα σε  ¨Ευρωπαϊκό Πνεύμα¨ ¨ και ότι ¨προς θεού¨ μην προσφύγετε κατά της Γερμανίας στην ¨διεθνή δικαιοσύνη¨ ! ,

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΚΑΘΑΡΑ ΝΟΜΙΚΟ – ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ - ΕΠΕΙΔΗ ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 70 ΧΡΟΝΙΑ –

η πολιτική στηρίζεται στον ¨νόμο του δυνατού¨ και η γερμάνια είναι η δυνατή χωρά ( η όποια μετά το 1950 έκανε καθαρή επίδειξη της δύναμης και της βούλησης – βουλησιαρχίας και της λαιμαργίας της ) και Ελλάδα η αδύνατη ( που έκανε τα εντεκάχρονα υπέρ – παρακάλια της )

μόνη λύση : η πίεση για την εγγραφή των γερμανικών επανορθώσεων –στον κρατικό προϋπολογισμό της Ελλάδας – όπως επίσης και του ¨δάνειου¨ στον  ετησίους ισολογισμούς της τράπεζας της Ελλάδας – σαν άμεσα απαιτητά πόσα -

παράλληλα με άμεση προσφυγή –της Ελλάδας- στο Δ. Δ. τ. Χάγης με αίτημα αναγνωριστεί η “
DE FACTUM ” Συνθήκη Ειρήνης – δηλαδή η ¨συνθήκη των 4+de 2¨ για την Γερμανική Ενοποίηση – σαν “DE JURE  , ώστε να υποχρεωθεί η Γερμανία να καταβάλει Επανορθώσεις/ Αποζημιώσεις  στην Ελλάδα ( σύμφωνα με το ¨διεθνές περί πολέμου δίκαιο - τις συνθήκες της Χάγης¨  και τις διακηρύξεις των ¨συμμάχων¨ στον Αντί - Αξονικό - Χιτλερικό αγώνα - που είναι και δίκαιο του ιδρυτικού ¨Καταστατικού Χάρτη του Ο.Η.Ε. ¨  ! ) . 
Να δώσει αμέσως ο ¨αριστερός υπουργός δικαιοσύνης¨ κ. Ρουμπακιώτης την απαιτούμενη , σύμφωνα με την Μεταξική Διάταξη του Αστικού Κώδικα,  ¨συναίνεση¨ του¨ για να προχωρήσουν οι κατασχέσεις των περιουσιακών στοιχείων του Γερμανικού Δημοσίου στην Ελλάδα , σε εκτέλεση της από το 2000  εκκρεμούσας Απόφασης της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου. Ενέργεια στην οποία είχαν αρνηθεί να προχωρήσουν το 2000-2003 οι τότε Γερμανοσπουδασμένοι & Γερμανοπανρεμένοι ¨υπουργοί δικαιοσύνης¨  της κυβέρνησης του ¨Συνήθη Κ. Σημίτη¨ .
ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΗΝ ¨ΣΥΜΜΑΧΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ¨ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΧΙΤΛΕΡΙΚΟ ΑΓΩΝΑ – ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ 
πατήστε με τον κέρσορα πανω
για να την αποθηκεύσετε / μεγεθύνετε
ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ – ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ πως ακόμα και το ¨μικρό Λουξεμβούργο¨ έχει προσφύγει στο Δ.Δ. τ. Χάγης γης κατα της Γερμανίας ( ! ) για να διεκδικησει την μεγαλη περιουσια ενος πολιτη της – του οποιου ειχε κατασχεθει στον Β΄Π.Π. στην Τσεχοσλοβακία – και η Γερμάνια ισχυριζόταν πως ήταν Γερμανός υπήκοος – συνεπώς η περιουσία είναι ¨δίκια της…¨

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ ¨ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ¨ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ( διαρκώς επαναλαμβανόμενο και από τον κ. Χάγκεν-Φλάϊσερ και άλλους Έλληνες ¨προοδευτικούς¨ ) ότι , ¨εάν υποχρεωθεί η Γερμανία σε καταβολή ¨Επανορθώσεων¨ στην Ελλάδα , τότε ¨θα ανοίξουν Ασκοί του Αιόλου¨ , η ¨καημένη¨ θα πρέπει να καταβάλει Αποζημιώσεις σε όλες τις χώρες του κόσμου ( ! ) με τις οποίες το Γ΄΄ Ράιχ βρέθηκε σε εμπόλεμη κατάσταση.

Δεν ισχύει , διότι όλες οι μεγάλες δυνάμεις ( συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ ) έχουν πάρει Επανορθώσεις από την Γερμανία ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ με Συνθήκες που υπέγραψαν μεταξύ 1955 – 1988 , είτε με την Δυτική , είτε με την Ανατολική Γερμανία ( ακόμα και το Βέλγιο , η Ολλανδία , η Γιουγκοσλαβία και η Αλβανία ).

Εάν έχει μια υποχρέωση η Γερμανία – είναι μόνο απέναντι σε χώρες που άσκησε – άμεση κατοχή ( δεν είναι πάνω από 12 ) – και όχι απέναντι σε κάθε χώρα που της κήρυξε τον πόλεμο – υπό την πίεση των ¨Συμμάχων¨- δύο – τρις μήνες πριν την λήξη του Πολέμου ( όπως η Τουρκία , Βουλγαρία , η Αργεντινή και κάποιες άλλες χώρες ).

ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ – ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΗΚΕ ,
Απαιτήσεις από άλλες χώρες , σε περίπτωση ελληνικής δικαίωσης , θα μπορούσε εύκολα να τις απορρίψει η Γερμανία. Πέρα από το γεγονός ότι η διεθνής κοινότητα της έδωσε με την ¨Συνθήκη του Λονδίνου¨ ( 1953 ) πάνω από 70 χρόνια για να ¨ ανορθωθεί¨ χωρίς να ¨λιμοκτονήσει¨ όπως στην περίπτωση των -άδικων και παράλογων - Επανορθώσεων που απαίτησαν οι ιμπεριαλιστές αντίπαλοι και ανταγωνιστές της για τον ¨1ο Π.Π.¨ .

Μετά τον 2ο Π.Π . οι Επανορθώσεις και η Αποκατάσταση αδικιών , γενοκτονίες και ληστείες των επιθετικών καταχτητικών πολέμων - ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ- ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑΣ – ΚΑΙ ΟΧΙ ¨ΛΥΤΡΑ¨ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ - ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ – Ο ΑΤΤΙΛΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΛΟΜΑΓΝΟΣ …

¨Δεν κάνουν εκπτώσεις οι λαοί¨ - διότι -όλα - αυτά στηρίζονται σε διεθνές δίκαιο ( ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ¨ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ¨ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΙΣ ¨ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ¨ )  σε συνθήκες και συμβάσεις και τέλος σε λαϊκούς αγώνες ανεξαρτησίας και δημοκρατίας.  
Και ας ¨τρέμουν¨ οι ¨μηχανισμοί¨ και οι ¨υπηρεσίες¨ της Γερμανίας ( που έχουν ¨ενεργοποιηθεί¨ με τους φίλους τους στην Ελλάδα - όπως και το 2000 – για να αποτρέψουν τότε τις κατασχέσεις )

Ο στόχος του ελληνικού λαού – δεν είναι η ¨εκδίκηση¨ η τα ¨λύτρα¨ - άλλα η δικαίωση και η αποκατάσταση μιας ¨αδικίας¨ επίπεδου γενοκτονίας - για να μην επαναληφτεί … , όπως δυστυχώς ήδη επαναλαμβάνεται ( δρομολογήθηκε )   με τα κάθε είδους ¨Μνημόνια¨ και ¨δανειακές συμβάσεις¨  , με τον νέο , προς το παρόν ακόμα μόνο ¨Οικονομικό¨ Πόλεμο που έχει κηρύξει η Γερμανία ενάντια στους λαούς του Νότου. 

"εάν μισιούνται ανάμεσά τους δεν τους πρέπει λευτεριά",  Διονύσιος Σολωμός
*
Αλέξανδρος Κουτσομητόπουλος , δημοσιογράφος – πολιτικός επιστήμονας. Ερευνητής από το 1987 της ιστορίας των συνεπειών της Γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα και υπερασπιστής με σειρά δεκάδων δημοσιεύσεων και εμφανίσεων στα Μ.Μ.Ε. της Διεκδίκησης των Γερμανικών Επανορθώσεων ( προς το Δημόσιο ) και Αποζημιώσεων ( προς τους Πολίτες ) , όπως και της επιστροφής των ¨Εξαναγκαστικών Δανείων της Τράπεζας της Ελλάδος προς το Γ΄Ράιχ. Η έρευνα και οι επίμονες  δημοσιεύσεις του, ιδιαίτερα κατά την διάρκεια των διαπραραγματεύσεων για την Ενοποίηση της Γερμανίας , αλλά και τα αμέσως επόμενα χρόνια , έδωσαν το ¨έναυσμα¨ , συνέβαλαν για την δημιουργία ενός ευρύτατου ¨διεκδικητικού κινήματος¨ απ΄ όλους τους πολιτικούς χώρους για την ικανοποίηση του συγκεκριμένου απαράγραπτου εθνικού αιτήματος για τις Γερμανικές Επανορθώσεις/Αποζημιώσεις.
Υ.Γ. Σχετικά άρθρα στον ¨Οίστρο¨ : 
ΤΕΡΜΑ ΣΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟ - ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟ 


Η ΜΗ ΜΟΥ ΑΠΤΟΥ ¨ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ¨ - ΑΠΟ ΤΗΝ ¨ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ¨ ΣΤΟ ¨Δ.Δ. ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ¨…http://istrilatis.blogspot.gr/2012/09/blog-post_21.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: