Έκθετη η κυβέρνηση Ο ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΣΕ ΚΑΤ' ΙΔΙΑΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ


ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ  ΧΟΥΝΤΙΚΟΣ!
Hχογραφημένο οπτικοακουστικό υλικό με συνομιλία που είχε με τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο αποκάλυψε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την άρση ασυλίας πέντε βουλευτών του κόμματός του.
Το εν λόγω βίντεο προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων τόσο στην κυβέρνηση όσο και στα κόμματα της Αντιπολίτευσης, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να δηλώνει πως «o κ. Μπαλτάκος δεν έχει θέση στην κυβέρνηση».
Το χρονικό της αποκάλυψης

O εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης ανέβηκε στο βήμα της Ολομέλειας για να μιλήσει για την άρση της ασυλίας του και των υπόλοιπων βουλευτών του κόμματός του.
Ζήτησε την προσοχή όλων, διότι θα έκανε -όπως είπε- μια πολύ σημαντική αποκάλυψη σχετικά με τις διώξεις και τις προφυλακίσεις των βουλευτών της Χ.Α.
Δίχως να χάσει χρόνο, άρχισε να αναφέρεται στον διάλογο που είχε με τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού και γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο.
Σύμφωνα με τον Κασιδιάρη, ο Μπαλτάκος τού αποκαλύπτει «πράγματα και θάματα».

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ζήτησαν μετά την ομιλία Κασιδιάρη να διακοπεί η συζήτηση για την άρση της ασυλίας των βουλευτών Κώστα Μπαρμπαρούση, Πολύβιου Ζησιμόπουλου, Αβράμη Αρβανίτη, Ελένης Ζαρούλια και του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, ώστε να ελεγχθεί η καταγγελία.
Παράλληλα, ο Ηλίας Κασιδιάρης είπε πως υπάρχει και οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο εστάλη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στη συνέχεια ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αρτέμιος Ματθαιόπουλος ανακοίνωσε στην Ολομέλεια πως το υλικό με τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

«Επιφυλασσόμεθα για τις καταγγελίες που κάνει η Χρυσή Αυγή, οι δηλώσεις Κασιδιάρη δημιουργούν μείζον πολιτικό ζήτημα» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Εμείς πρέπει να κινηθούμε στα νομοθετικά πλαίσια και να κάνουμε το καθήκον μας. Να ψηφίσουμε για την άρση ή μη της ασυλίας των βουλευτών και τα υπόλοιπα θα τα βρει η Δικαιοσύνη» είπε ο Πάρις Κουκουλόπουλος.

(Απομαγνητοφωνημένη η συνομιλία του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου με τον Ηλία Κασιδιάρη όπως την έδωσε στη δημοσιότητα ο δεύτερος και την ανέγνωσε στην Ολομέλεια)










Λίγο νωρίτερα στο βήμα της Βουλής είχε ανέβει ο Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος ανέφερε ότι «οι διώξεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής κινήθηκαν στα όρια της συνταγματικότητας κι ότι η διαδικασία ήταν τρύπια σαν σουρωτήρι».

Ο πρόεδρος του κόμματος Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό είπε ακόμη πως η Χρυσή Αυγή θα έπρεπε να είχε εξουδετερωθεί πολιτικά γιατί οι ιδέες δεν διώκονται.

Αντιδράσεις κομμάτων

Την αντίδραση των κομμάτων προκάλεσε η παρουσίαση του οπτικοακουστικού υλικού με τη συνομιλία Μπαλτάκου - Κασιδιάρη.

«Η άμεση παύση του κ. Μπαλτάκου είναι το λιγότερο. Η παρουσία στη θέση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης ενός προσώπου με αυτές τις ιδεολογικές προτιμήσεις και τις πολιτικές απόψεις και πρακτικές ήταν παλιό “πρόβλημα”, όπως είχε πει χαρακτηριστικά πριν λίγες ημέρες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

»Δεν μπορεί να υπάρχει μέσα στον κυβερνητικό μηχανισμό κανένας ακροδεξιός θύλακας που υπονομεύει την κυβερνητική πολιτική και τον σεβασμό της προγραμματικής συμφωνίας που τη διέπει.

»Κατά τα λοιπά οι εκλεκτικές συγγένειες με τον φιλοναζισμό, την ξενοφοβία, τον ρατσισμό, την ακροδεξιά, αργά ή γρήγορα, εκδηλώνονται, αποκαλύπτονται και πληρώνονται. Γι' αυτό έχει σημασία στο πλαίσιο της κυβέρνησης συνεργασίας που καλύπτει επιτακτική εθνική ανάγκη, να είναι ισχυρός και ενισχυμένος ο προοδευτικός πόλος. Περιττεύει, τέλος, να τονίσουμε τον απόλυτο σεβασμό μας στα πρόσωπα των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν και χειρίζονται την υπόθεση της “Χρυσής αυγής” στο πλαίσιο της δικαστικής ανεξαρτησίας και της διάκρισης των λειτουργιών» σημειώνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ.

Την άμεση απομάκρυνση του Τάκη Μπαλτάκου από τη θέση του γραμματέα της κυβέρνησης ζήτησε νωρίτερα και ο Δημήτρης Καρύδης.

Ο γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ έγραψε στα social media: «Ο κ. Μπαλτάκος να παυθεί τώρα από γενικός γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου».



O Μπαλτάκος έφυγε από την πίσω πόρτα
,

ZOYGLA

1 σχόλιο:

Μαρία Νεγρεπόντη - Δελιβάνη είπε...

Βρισκόμαστε ενώπιον μιας πρωτοφανούς κρίσης, η οποία πέραν της οικονομικής καταστροφής, που είναι πέρα για πέρα εμφανής, σε πείσμα των....success stories, δεν έχει αφήσει τίποτε, μα τίποτε όρθιο στη χώρα των Ελλήνων. Όλα είναι διάτρητα, και με επίσημη βούλα πια, ενώ μέχρι τώρα η πλήρης κατάρρευση καλύπτονταν από δήθεν "κακούς Έλληνες" που έρεπαν προς συνωμοσιολογίες.....Τώρα, δεν χρειάζονται πια συνωμοσιολογίες, γιατί οι ιθύνοντες αυτού του τόπου έκαναν την καθημερινότητά μας, σε όλους τους καίριους τομείς, ΑΤΟΦΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ. Όχι, δεν γίνεται να πορευτούμε έτσι. Η Ελλάδα έχει, ακόμη, και παρά τα δεινά της, μια αξιοπρέπεια που της έρχεται μέσα από τους αιώνες. Οι πολιτικοί που μας έφεραν σ'αυτό το βούρκο να φύγουν αμέσως. Και μια κυβέρνηση, από μη πολιτικούς, που να ψηφιστούν μέσα από το διαδίκτυο, να αναλάβουν να οδηγήσουν τη χώρα σε μια στοιχειώδη ομαλότητα. SOS.

Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη
delimar@uom.gr