10 κόλπα για φθηνές διακοπές

Αναρτήθηκε από Clopy Paste 29 Ιουνίου 2013.

Όλες οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού – από ξενοδοχεία και εστιατόρια μέχρι τις εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτων - υπακούουν πιστά στον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης. Αυτό σημαίνει ότι όσο περισσότερο δυσκολεύονται να διαθέσουν το προϊόν τους, τόσο πιο πρόθυμοι γίνονται στο να ρίξουν τις τιμές. Όσοι λοιπόν μπορούν φέτος να διαθέσουν κάποια χρήματα για διακοπές, μπορούν να εκμεταλλευτούν στο ακέραιο τις ακόλουθες οδηγίες:
1. Όλοι θέλουν να αναχωρούν Παρασκευή απόγευμα και να επιστρέφουν Κυριακή βράδυ για να εκμεταλλευτούν και το τελευταίο δευτερόλεπτο των διακοπών. Αν όμως προτιμήσουν να αναχωρήσουν μια καθημερινή, μπορούν να βρουν πολύ φθηνότερα εισιτήρια. Αντίστοιχα, πολύ οικονομικότερα είναι και τα ακτοπλοϊκά με τα λεγόμενα «ημερόπλοια» (σ.σ είναι τα καράβια που ταξιδεύουν για μακρινούς προορισμούς όπως η Κρήτη κατά τη διάρκεια της ημέρας). Αντίστοιχα, μπορείτε να επιλέξετε τις πολύ πρωϊνές πτήσεις που επίσης έχουν χαμηλότερο ναύλο.
2. Το «φθηνό» ξενοδοχείο, μπορεί να είναι πολύ ακριβό. Ένα ξενοδοχείο που προσφέρει υπηρεσίες allinclusive στην τιμή των 100 ευρώ ημερησίως, προσφέρει σαφώς οικονομικότερη λύση για διακοπές από ένα ξενοδοχείο το οποίο θα σας προσφέρει μόνο πρωϊνό στην τιμή των 60 ευρώ. Διότι είναι σχεδόν σίγουρο ότι τα 40 ευρώ που θα σας περισσεύουν από την τιμή του ξενοδοχείου, δεν θα φτάνουν για να πληρώνετε μεσημεριανό, βραδινό, καφέδες και παγωτά.
3. Αν έχετε παιδιά, εξετάστε τη λύση του ενοικιαζόμενου δωματίου με μια εξοπλισμένη κουζίνα αντί για το ξενοδοχείο. Μαγειρεύοντας, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα.
4. Αν δεν είστε… κολλημένοι με τον προγραμματισμό, δοκιμάστε να κλείσετε ένα δωμάτιο σε ξενοδοχείο μετά τις 3 το μεσημέρι για την ίδια νύκτα. Είναι πολύ πιθανό να εξασφαλίσετε πολύ καλή τιμή. Οι περισσότεροι προτιμούν να εισπράξουν κάτι παρά να αφήσουν το δωμάτιο αδειανό.
5. Οι μεγάλες παρέες και οι έχοντες τη δυνατότητα να κάνουν πολυήμερες διακοπές είναι φέτος…καβάλα στο άλογο. Τα περισσότερα ξενοδοχεία είναι διατεθειμένα να κάνουν έκπτωση στους «καλούς πελάτες».
6. Όσο μεγαλύτερο στοκ από ελεύθερα δωμάτια υπάρχει σε μια περιοχή, τόσο πολλαπλασιάζονται οι πιθανότητες να σας κάνουν καλύτερη τιμή. Εξετάστε λοιπόν το ενδεχόμενο να κάνετε φέτος διακοπές σε νησί για το οποίο θα ακούσετε ότι η πληρότητα θα είναι φέτος εξαιρετικά χαμηλή.
7. Προσπαθήστε να αποφύγετε φέτος να κάνετε διακοπές από τις 15 Ιουλίου έως τις 20 Αυγούστου. Αν καταφέρετε να πάρετε άδεια τον Σεπτέμβριο, θα επιτύχετε πολύ καλύτερες τιμές.
8. Η ισχύς εν τη ενώσει. Η ιδέα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο εξωτερικό και αρχίζει και υιοθετείται και στην Ελλάδα: ανταλλαγή εξοχικών. Φιλοξενείτε τους φίλους σας στο δικό σας εξοχικό και εκείνοι σας φιλοξενούν στο δικό τους. Έτσι, εξασφαλίζετε διαμονή και στο βουνό και στη θάλασσα.
9. Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ανεβάζουν αρκετά το κόστος των διακοπών. Εξετάστε το ενδεχόμενο να κάνετε φέτος διακοπές στην ηπειρωτική Ελλάδα. Το κόστος μετακίνησης με το ΙΧ, θα είναι σαφώς χαμηλότερο από αυτό που θα έπρεπε να πληρώσετε για να διασχίσετε θάλασσα.
10. Μην βιαστείτε να κάνετε κράτηση. Η υπομονή αμείβεται καθώς λόγω κρίσης, είναι βέβαιο ότι θα ανακοινωθούν προσφορές της τελευταίας στιγμής.

Πηγή: fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: