Covid-19: Πως θα περιορίσουμε τον ιό
Πώς μπορούμε να προστατευτούμε από έναν νέο, άγνωστο ιό, ο οποίος είναι αρκετά επικίνδυνος, ιδιαίτερα μεταδοτικός, αλλά δεν έχουμε ούτε θεραπεία ούτε πρόληψη; Απλά, δεν μπορούμε.
Αν δεν καταφέρουμε να τον περιορίσουμε αμέσως μόλις εμφανιστεί, το μόνο που μένει να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να επιβραδύνουμε την εξάπλωσή του. Να κερδίσουμε χρόνο δηλαδή, ελπίζοντας να προλάβουμε να βρούμε τη θεραπεία, ή τουλάχιστον να προλαβαίνουμε να διαχειριστούμε τα κρούσματα όπως αυτά θα προκύπτουν. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την απομόνωση, με κοινωνική αποστασιοποίηση.
Κάποιοι βρίσκουν τα μέτρα που έχουν παρθεί ως τώρα υπερβολικά ή δυστοπικά, αλλά είναι το μόνο μας όπλο εναντίον της. Και δεν είναι καν καινούριο. Σε όλες τις μεγάλες επιδημίες που γνώρισε η ανθρωπότητα, την εποχή που δεν υπήρχε καν η Ιατρική όπως τη γνωρίζουμε σήμερα, η μόνη τους ελπίδα ήταν η κοινωνική αποστασιοποίηση.
Το βίντεο που ακολουθεί είναι μια μετάφραση του ελληνικού καναλιού στο Youtube, «I Dream Of Logic» και είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί μέχρι στιγμής ώστε να κατανοήσει μέχρι και ο τελευταίος επιπόλαιος, πως αυτός ο ιός, δεν είναι παιχνίδι.


Πηγή κειμένου: I Dream Of Logic
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης
Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram