"Βόμβα" από τον Σκοπιανό Πρόεδρο, Ιβάνοφ: Δεν θα υπογράψω αυτό το επιζήμιο κείμενο συμφωνίας





«Η θέση μου είναι τελική, δεν θα υποστηρίξω και δεν θα υπογράψω αυτό το επιζήμιο κείμενο συμφωνίας», είπε κατά το διάγγελμα του στον λαό των Σκοπίων ο Πρόεδρος της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ.Κατά το διάγγελμα του ο πρόεδρος ανηφορικά με την συμφωνία Ελλάδας και ΠΓΔΜ για λύση στην ονομασία των Σκοπίων ανέφερε: «Η συμφωνία παραβιάζει τη συνταγματική τάξη και το νομικό καθεστώς».
Επίσης ανέφερε πως δεν κάνει αποδεκτή τη συμφωνία για το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» καθώς «παραβιάζει τη συνταγματική τάξη και το νομικό καθεστώς» ενώ είπε ακόμα πως σήμερα σήμερα «ότι για πρώτη φορά σήμερα είχε μια εικόνα για τη συμφωνία ότι και τις θέσεις που έχουν «χτιστεί» μέχρι τώρα και έχουν παραβιαστεί» είπε ο Σκοπιανός πρόεδρος όπως αναφέρει το Makfax.Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η βάση της συμφωνίας αφορά τον τρόπο που ερμηνεύουν και αντιλαμβάνονται οι δύο χώρες τον όρο «Μακεδονία» και πρόσθεσε:
«Διατηρούμε το δικαίωμα να αποκαλούμε τους εαυτούς μας Μακεδόνες. Στη συμφωνία διατηρείται η μακεδονική ταυτότητα και η μακεδονική γλώσσα». Παράλληλα διευκρίνισε ότι ο εθνικός ύμνος αλλά και η σημαία της ΠΓΔΜ δεν θα αλλάξουν και ότι τα σύμβολα δεν αποτέλεσαν αντικείμενο διαπραγματευτικής διαδικασίας.
Πηγή ρεπορτάζ: Makfax.mk
http://www.enikos.gr/international/579104/vomva-apo-ton-skopiano-proedro-ivanof-den-tha-ypograpso-afto-to-e

Δεν υπάρχουν σχόλια: